Přidat odpověď
Káto, já tu nebudu střílet právnickýma termínama(ani bych to nezvládla). Vím že jsem se o to před svatbou zajímala, když jsme si upravovali majetkové poměry.Byla jsem za jedním advokátem. A výživné tak úplně nesouvisí s dětmi.(Teď nechci slovíčkařit). Dokonce jsem na internetu našla případ, kdy musela manželka platit po rozvodu svému manželovi-gamblerovi výživné, přestože žádné jejich společné děti nevychovával.Rozvedla se kvůli tomu, že ji zadlužoval a po rozvodu měl pochopitelně nižší životní úroveň. Pochybuji, že by se v právnické terminologii používalo, že mu vyplácela alimenty, to spíš to výživné ne? Ale přít se s tebou taky nechci, nejsem právník, snad jde pochopit jak jsem to myslela.
Pokud je pár sezdaný, má to své prokazatelné výhody(přes poskytování informací od různých institucí, při jednání s úřady, v případě úmrtí jednoho z páru, při dělení majetku v případě rozvodu, pokud není předmanželská smlouva).Počítá se s tím, že se navzájem doplňují a vytváří společně jeden celek i když třeba žena doma pečuje o děti a manžel pracuje. V případě rozvodu se to zohledňuje a vše jde napůl, což mi přijde moudré.
Každý homosexuál propaguje registrované partnerství, proč asi?
Předchozí