Na tvém místě bych asi také nakoukla do ordinace logopeda, za to nic nedáš.A třeba zjistíš že je naprosto v poho a jen jí to déle trvá, jsou určo zase jiné věci které umí "napřed".
Napadlo mne u toho jen (ale neříkám že to tak opravdu je) jestli když "mluví" pouze s babičkou, nemá jinak z ostatních pocit, že je na ní nějaký nátlak "mluv mluv mluv" a proto se před nimi uzavírá a nemluví.
Mladší syn (nyní 21m) mi ještě před měsícem nemluvil vůbec, krom máma táta bába děda bylo všechno jenom citoslovce přičemž se s námi ale dorozuměl všechno nám posunkama perfektně předvedl
.Vzhledem k tomu že starší v tuto dobu skládal srozumitelně jednoduché věty tak jsem se tím docela zabývala ale dávala si bacha aby ho niko nenutil, jen jsme doma ze slovníku vypustili zdrobněliny a dětské názvy, pak se najednou rozmluvil a od té doby pusu nezavře, je to sice zatím patlanina, ale už se mu dá rozumět (už okolo nás nejede tutututututu ale auto sice nejede ale "ede" ale pořád pokrok). Také měl v té době úraz hlavy, tak si děláme občas legraci, že se rozsvítilo
.
Prostě to chce jen čas, trpělivost nenutit, být na tvém místě, protože je dcera přeci jen o kousek starší, na logo bych zaskočila, pro ten klid na duši že je vše v pořádku