Přidat odpověď
Monty
"Nevím, kde se bere dojem, že se někdy někde beztrestně páchalo nějaké násilí na ženách."
Páchalo se beztrestně, protože zákon (a nechtěj po mě abych ho znala, to není v mých silách) byl nastaven tak, aby žena měla práva minimální, ty zákony dělali muži a proto to vypadalo tak jak vypadalo.
"...ale rozhodně nikdo ženy nijak neutiskoval a nečinil jim příkoří v rámci platného morálního kodexu té společnosti."
To ani nemusel, viz. výše. a o dovolání se žen svých práv u soudu je mnoho historek. Jedna z nich docela známá, myslím z Anglie(?) žena se chtěla rozvést, použila nějaký nový zákon, který jí to za nějaké podmínky umožňoval a slavný soud se jí vysmál, poslal ji zpět k manželovi s tím, že podmínka pro rozvod nebyla splněna (prokázaný nějaký čin manžela, nevím o co šlo) a manžel jí pak jezdeckým bičíkem vysvětlil právo doma. To jen pro ilustraci.
Mě nikdo neubližuje, ale platím za trochu jinak. Já tady ale doby minulé a patriarchát neoslavuji, naopak píšu, že jsem ráda že žiju dnes a můžu o svém životě svobodně rozhodovat. Já patřím k té skupině žen, kterým kdyby muž dal do ruky desítku s tím, že si má jít koupit šaty ve kterých se mu bude líbit, tak mu to hodím na hlavu.
Předchozí