No..ďalšie dítko neplánujem.
Ale keby som mala náhodou zase rodiť, volila by som už doma. Po svojich dvoch porodoch, ktoré som mala prirodzené, bez anestetík, bez oxytocinu, v polohe, akú som ja chcela - u prvého porodu vo Frýdku Místku mi to tolerovali maximálne, u druhého porodu v Karviné som si to, že chcem zrovna stáť a nebyť napojená na monitor síce musela trošku "vyřvat", ale pochopili
)))
Vlastne som oba porody odrodila sama..takže by som tretí volila doma, bolo by mi to všetko rozhodne príjemnejšie, mimčo u seba v domácom prostredí.
Každopádne, ale ak máš strach, tak to nie je dovod rozhodovať sa k domporodu. Strach je jedna z najzásadnejších vecí, ktorá porod može negatívne ovplyvniť - postup porodu, otváranie čípku.. Matka rodička to má všetko prepojené psychicky.
Na Tvojom mieste by som sa hneď na porod začala pripravovať - dochádzať na tehu cvičenie, kde poriadajú aj psychoprípravu, relaxačné techniky učia a tak. Silne doporučujem, u prvého dítka som absolvovala od 14 tt do konca a neskutočne mi to pomohlo, z porodu som mala rešpekt, ale nie strach