| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Evi já ti věřím,věřím,že někdo dokáže to co ty píšeš,nevím proč,ale prostě to vím.
Jinak k tomu nad čím se zamýšlíš,nemám moc srovnání,sama mám dvě děti,ale naprostý paradox,první v podstatě absolutně neplánované,ze strany manžela velmi a velmi nechtěné.Celé těhotenství jeden obrovský stres a vypětí,žádná kontrola stravy,před těhu a na jeho ranném začátku 20 cigaret za den,osm měsíců po těžké operaci,hodně kávy.Celé těhu jsme v podstatě kouřila alespoň dvě cigarety denně(jsem ostuda a vím to).Testy jsme podstoupila všechny,tenkrát jsme ani nevěděla na co.Dítě naprosto v pořádku,nyní 15letý kluk,nemocný minimálně ,žádné poruchy chování prostě pohoda.Celou dobu prospíval vyloženě tabulkově(blbý výraz)spíš byl napřed.Rodila jsme plánovanou sekcí.
Druhé dítě sice plánované podvědomě ze strany mé i manžela,velmi,velmi chtěné.Žádné kafe,cigarety jsem odložila zhruba 3 měsíce před těhu,v těhu strava podle doporučení,velká opatrnost,přesto od začátku těhu jsem věděla ,že je "něco" mooc špatně.Začala jsme krvácet,nechtěla jsme léky,měla jsme názor,že pokud to má dopadnout blbě tak na začátku těhu a ne později.Podstoupila jsme jen UZ a krevní testy na HIV atd.Žádný stres,prostě pohoda.Porod opět plánovanou sekcí. Přesto se nám narodilo dítě,které má vrozené vady,dokonce takové,že jsou vyjímečné.Některé mu dělají problémy,některé ne.Dodneška nám nikdo z genetiků nedokázal říct co se stalo.Já nejsem nosič,manžel taky ne.Krev posílali všude možně i mimo ČR na nic se nepřišlo.Hodně jsem to s doktorkou na genetice probírala,i když vědí hodně,ještě stále je strašně neprobádaných věcí.
Radši už nad tím nepřemýšlím, u srdečních vad se předpokládá podle výzkumu velký vliv virového onemocnění na začátku těhu,statisticky je snad nejvíc vad u dětí,které byli počaty v době viroz a chřipek,což by u našeho odpovídalo je počat na konci prosince.Ale žádná epidemie tenkrát nebyla.
Jinak HA jsem nikdy nebrala.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.