Postup Z bílků ušleháme tuhý sníh, všleháme cukr, opatrně vmícháme mouku a celé ořechy(lískové, vlašské nebo mandle). Vlijeme do dobře vymazané a vysypané formy na srnčí hřbet a pomalu upečeme. Po upečení vyklopíme a ještě teplé zabalíme do alobalu a necháme do druhého dne. Nakrájíme na tenké plátky a pomalu sušíme v troubě (aby se nezměnila barva). Neskladujeme v igelitech (zgumovatí). Sušení není nutné, vyzkoušela jsem nakrájet hned po upečení a jíst a chutnalo mi to víc než usušené.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.