Katko, nepsala jsi tu že držíš hubnoucí dietu a že jsi shodila 16 kilo?
Moje maminka celé své mládí držívala hubnoucí diety a ve 28. letech měla první žlučníkový záchvat když mě čekala(prý jí diety doživotně zlikvidovaly zažívání-měla prý hubnout hlavně pohybem
)
Potom hromadu let měla čas od času záchvat - hrůza -do teď mi z toho stojí vlasy na hlavě vybaví-li se mi to. Pak jí vyndali kameny a bylo líp, ale přidala se slinivka a ta ji trápí dodnes-takže min. 1x ročně ji odveze rychlá na kapačky...
Já měla stejný předpoklady, takže hned jak to šlo jsem najela na když už smažení a vaření s olejem tak jedině s olivovým extra virgin; když echt česneková pomazánka, tak kontrola, jestli doma máme bílé víno, abych příp. dala hlt(pomáhá mi) a když to někdy fakt přeženu (snažím se fakt znát míru) se mi udělá šoufl z jídla a cítím, že tlačí v žaludku, tak ho jdu vyzvracet-okamžitá úleva a je mi hej. Vyhýbám se mastným jídlům, nepřeháním to s klasickými luštěninami-výborná je červená čočka, která by neměla nadýmat (nenadýmá mě).
Ještě je výborný žlučníkový čaj. Zatím ťuky ťuk se u mě žlučním neozývá a i na UTZ při vyšetření na interně říkal dr. že žlučník je úplně klidný. Snad aspoň tohle po mamince nepodědím...
Tobě přeju bezzáchvatový trvalý stav