| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Janino,
10 euro = cca 230 kč, krát 4 - 920 kř za rok, jen dospělí, děti neplatí - Německo.
Čr - 3000kč (původně navrženo 5000kč, včetně dětí, které měly platit též) za rok.
Průměrná mzda ČR cca 20 000 - 23 000 (úplně přesně to nevím a hledat se mi nechce). Je v Německu průměrná mzda 1000 euro? Pak by byla srovnatelná s Čr, jenže limit na poplatky je 3x menší. Pokud je ale v Německu průměrná mzda větší než 1000 euro, což nepochybuju, že je, tak poplatky v Čr jsou více než 3x dražší to je přesně to, co mi na těch poplatcích vadí.

K jinému Tvému příspěvku. Ano, 60 kč za den mi přijde moc, protože to znamená že za měsíc v nemocnici zaplatíš 30x60 = 1800 kč. Abys v našich nemocnicích přežila, tak si musíš minimálně koupit nějaké pití, ovoce, zeleninu, jogurt, pokud tam tedy nejsi na infuzích, to pak nic kupovat nepotřebuješ. Když ležíš v nemocnici, tak nepracuješ, pobíráš nemocenskou místo platu. To taky může znamenat, že máš polovinu své mzdy. Jestliže z ní musíš živit další lidi - třeba děti a místo 20 000 dostaneš 10 000 a nájem a energie a školní jídelnu a družinu, platíš tak jako tak, ať jsi doma nebo v nemocnici, tak je 1800 korun za poplatky v nemocnici hodně. Tyto poplatky se navíc do limitu nepočítají.
Dle původního návrhu kdypratily i děti byl u nás medializován případ maminky předčasně narozených dvojčat v inkubátoru - poplatky jim udělali asi 15 000 kč za pobyt. Myslím, že tenkrát to byl jeden z argumentů, proč děti nakonec u lékařů neplatí. Jestli ale pediatrům kompenzují pojišťovny tento rozdíl třeba vyšší platbou za body, to nevím a docela by mě to zajímalo. A co třeba děti u zubaře, ortopeda,.... který ošetřuje děti i dospělé? To se pak ti dr.určitě přetrhnou, aby vzali dítě do péče.~a~~a~~a~

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.