Muflone, pokud máš ráda zvířata ty - a chceš si ho pořídit a budeš se ze 100% o zvíře starat ty a dítě bude se zvířetem jen se tvým dozorem tak zvíře pořiď. Pokud ale chceš zvíře, a čekáš že si s ním bude 2 leté dítě hrát tak nekupuj. Protože dítě zvířeti dříve nebo později ublíží. Prostě dvouleťák absolutně neodhadne co už "není Ok" ... My doma máme spoustu zvířat - syn si hraje téměř se všemi - ale zvířata jsou MOJE a ne JEHO. To je rozdíl. Když nějaké zvíře vytáhneme "z jeho domečku" tak u něj sedím a nenechám je samotné ani minutu!
Máme želvy - ty se mu líbí, ale je to zvíře "na dívání" docela nudné. Máme africké šneky - syn je veme občas na ruku - to se mu líbí - ale hraní si? to nejde ... máme křečka - to mu dovolím hladit ho jen v kleci (protože kdyby křeček utek tak mě asi trefí), Máme kočku a psa - proč ne do bytu???? podle mého by si s nimi vyhrálo dítě nejvíce - pokud ty dohlídneš na to, že nebude ubližovat. Absolutně nechápu proč ne do bytu - ale to je věc druhá. Protože takové morče nebo králík udělá v bytě mnohem více nepořádku a zápachu než kočka nebo pes. Králím může hodně škaredě pokousat, morče docela fakt smrdí a hlavně v noci a nad ránem různě lomcuje s klecí a napaječkou a budí člověka. Mám gekončíky, chameleona - to jsou terarijní zvířata a absolutně nejsou vhodné na nějaké mazlení. Máme ochočeného senegálce - ten je fajn (papoušek) ale když by štípnul tak lehce přeštípne dítěti prst - nedejbože by klovl do oka, že ... Máme leguána - takovou metr a půl dlouhou ještěrkku - to je taky pro dítě nevhodné.
Takže mě fakt nenapadá nic ... pro takto malé dítě. Samo to dítě nezvládne nic - s žádným zvířetem bys nemohla takové dítko nechat o samotě.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.