Přidat odpověď
Marodí nám mladší syn. Když jsem byla prvně u dr., tak mu napsala ATB Ospen, léky Spiropent (kdyby se mu špatně dýchalo), Aerius, Ambrobene. Koupila jsem synovi nejlevnější probiotika Nutrolin-B a už jsem musela koupit Brufen sirup na srážení teploty a radši i paralen čípky, abych mohla kombinovat, kdyby byla potřeba. Starší syn rozbil teploměr, takže koupit teploměr. V tu chvíli jsem platila něco přes 400,-. Synovi ATB nezabrala, tak jsme jeli znova, takže nové ATB a ještě mu pozměnila Spiropent na Lontermin. Zjistila mu exém, který více "vylézá" při braní ATB, tak mu napsala něco do koupele a krém na obličejík (ten už měl hodně osypanej). Nechala jsem v lékárně 238,-. A to si ještě musím dojít pro druhou dávku ATB, až doberem tuhle, aby to prý bylo čerstvé. Za to dám 97,-Kč. Vyloženě jsem chtěla Klabax (je bez poplatku), oni mi slíbili, že mi ho namíchaj, přijela jsem tam, a měla jsem tam namíchanej Klacid, kterej se platí, že prej Klabax nikde není. Vědět, že ho seženu v jiné lékárně, tak jim to hodím na hlavu a jedu jinam. Hlavně jsem je na to upozorňovala, že nechci ty placené, že už jsem dala do léků dost a ona, že jo, a pak stejně měli tam ty placené. Ale potřebovala jsem synovi ty léky dát a ne jezdit po městě a shánět jinde. Už tak jsme na tyhle čekali až do odpoledne a synovi bylo hůř a horečka zase stoupala. Otázka: Jak to děláte, když nemáte na to, dát 700,- za jednu nemoc dítěte? Zatím na to máme, ale i tak jsou to pro nás velké peníze. Ale dokud jsou, tak to prostě člověk koupí, ale jak to dělaj rodiny, když nemají? Nekupují Brufen sirup? A léky na exemy. Jo ještě jsme dostali vlastně Rectodelt, abych to vypsala celé, kdyby syn chytil v noci záchvat laryngytidy, protože ten kašel, co má, je prý laryngytický. Tak to by to asi člověk nekupoval, kdyby na to neměl a modlil se, aby v noci ten záchvat opravdu nepřišel. Nebo sociální rodiny mají léky levněji?
Předchozí