Hmmm koukám paní rozumí řeči zvířat a nemluvících dětí, že VÍ, že to dítě zrovna nechce udělat do nočníku a dělá to NA JUST do plíny
. Zajímalo by mě, jak na to přijdeš. Např. moje dcera, když udělá něco, co není úplně "správné", tak se občas snaží udělat z toho srandu (tj. začne se smát takovým tím fingovaným dětským smíchem - asi jí to přijde vtipné). Tuhle jsem jí nechala vteřinku nahatou a vykakala se mi na podlahu a pak se tomu smála a ukazovala ee. Ještě na nočník chodit neumí, jenom jí občas posadím a ona někdy vykonná potřebu a někdy ne, ale rozhodně bych to cca do tří čtyř let (než to opravdu pochopí a zajede) netrestala. A tvrdit, že to dělá na schvál bych se tedy neodvážila. Spíš bych řekla, že to bylo o tom připoutat pozornost..
Přijde mi, že jednu fláknout je takový univerzální recept na všechno a nikdo se nezamýšlí nad tím, jestli to má vůbec nějaký či alespoň trochu POZITIVNÍ efekt. Těch negativních trestů si myslím v tomto věku můžeme ještě užívat velmi velmi pomálu! Pochybuji, že klukovi došlo, za co to bylo a pak to dojde k takovému případu, kdy se začne svlékat z mokrého a schovávat, protože počurané kalhoty = na zadek.
PS: k těm otazníkům.. jak by ses na takovou reakci v práci tvářila ty??? oni už přeci také VÍ, že jim to snad děláš schválně, když už je po třetí voláš k té samé situaci..