Přidat odpověď
dalo by se to položit i jinak - KDE JE PŘIROZENÁ HRANICE MEZI ČISTOTOU A ŠPÍNOU? Jak moc je normální, že s klidem necháváme své děti běhat se svými výměšky přímo na těle?
U prvního dítěte mi to tak nepřišlo, ale v mezidobí se něco stalo, a u druhého dítěte mi to přišlo prostě nechutné, takže jsem ji opravdu přebalovala maximálně do 5 minut po vykonání potřeby /malé či velké/ do pleny (ne, v autě jsem kvůli tomu nestavěla, v noci ji taky nebudila, ale přebalím ji, než si jdu já lehnout, ona spí 10 hodin v kuse, na přebalení ve spánku je zvyklá).
Musím podotknout, že možná díky tomu si dcera uchovala delší intervaly vylučování a přebaluji 7x za den. Něco ohlásí i předem a jde to do záchodu nebo do nočníku, takže teď jsou to třeba tak 4 plenky denně (je jí 14 měsíců). Na nočník ji nedriluji, jen jí prostě od mala vycházím vstříct v tom smylu, že jí umožňuji zůstat čistá. To mi přijde hygienické - i národy, které považujeme za primitivní, dokáží udržet svá miminka a děti v čistotě, narozdíl od západní civilizace, která je nechává s rozkládajícícmi se výkaly a močí běhat po světě /bakterie pracují na rozkladu dost rychle, takže toto se už děje v plíně na těle našich dětí/.
Je mi líto dětí, které dostanou 3 plenky na den.
Předchozí