| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Nosné oleje získaly svůj název jako nosiče éterických olejů např. při aromaterapeutické masáži. Za studena lisované oleje vysoké kvality, jsou ale též nosiči unikátních vlastností.

Mohu doporučit knihu Tekuté slunce od Jana Kusmirka. Je zde např. popsána výroba olejů a právě při čtení této knihy mi došlo, že výraz "za studena lisovaný olej" může znamenat leccos. Záleží na velikosti lisu, na předpisech v dané zemi. Při lisování vzniká třením teplo, které může dosáhnou až 85 stupňů. Velmi mě pobavilo toto: "nikdy si pod pojmem lisování za studena nepředstavujte muže s kladivem jak buší do semen v sítu".

Oleje používáme v kuchyni, na masáže a ošetření kůže. (Ty do auta si dovolím vynechat - to není moje hobby). Pro dětskou pokožku se doporučuje mandlový olej, který se lehce vstřebává, nezanáší póry a navíc zklidňuje podráždění pokožky způsobené plenkou. Dále olej meruňkový, který je vhodný k ošetření všech typů pletí, zejména však suché, jemné a citlivé až velmi citlivé. Vyjmenovat všechny oleje a jejich použití by bylo na velmi dlouho a tak si vypomůžu informační hodnotou těchto stránek
http://www.nobilis.cz/index.php?page=eshop&id_kat=4

Znáte ten obrázek kde kůže vypadá jako země, na kterou už dlouho nepršelo? Jestli jen z reklamy na krémy, tak vám závidím. Takhle přesně vypadaly moje holeně. Už nějakou dobu praktikuji toto ošetření kůže, které dostává v nevyhřáté kouplně poněkud masochistický charakter. Po osprchování nebo koupeli se neutírám a do mokré kůže vtírám olej(dle výběru). Olej s vodou vytvoří jemnou emulzi, vniká do pórů a nevytvoří mastný pocit na povrchu pokožky. Kůže navíc přijme oleje jen tolik, kolik potřebuje. (zdroj informace: kniha Zdraví pro ženu a dítě přírodními prostředky). Vnímám, že se stav mojí kůže opravdu zlepšuje, je to ovšem dlouhodobějšího rázu, tedy ne ze dne na den, ale spíše z měsíce na měsíc.

Běžně jsem se naučila používat olej mandlový, meruňkový, jojobový, makový, kokosový a makadamiový (tento miluju pro jeho chuť). Oproti tomu se vyhýbám olejům z obilných klíčků a lnu, které mi nevoní ani nechutnají (ještě ráda je odprosím až budu mít nějaký problém).

A co vy, kteří jste dočetli až sem, jaké oleje používáte, jaké s nimi máte zkušenosti a tak vůbec cokoliv vás napadne (klidně i mimo téma).

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-7= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.