| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

PERNÍČKY * hned měkké!

Ingredience na těsto:
400 g hl. mouky 00 extra
75 g Hery
2 celá vejce
140 g moučkového cukru
2 lžíce medu
1 lžička jedlé sody
Ingredience koření: 1 lžička ml. anýzu, 1/2 lžičky skořice; 7 hřebíčků a špatka badyánu = umlet.
(já používám a mám odzkoušené kupované koření "Medový perník"-je nejlepší! nebo prostě jakékoliv perníkové koření).
Těsto vyválet na sílu obyčejné tužky (může se míň - zkrátka jak vám vyhovuje) a vykrojené tvary potřít vejcem(možno vejcem potřít až horké po vytažení z trouby)
* plech vykládáme pečícím papírem
* péct asi 7 minut na 200°C
Perníčky jsou hned po upečení měkké-nechat vychladnout a skladovat v uzavřeném sáčku v chladnu.
Poleva na zdobení perníčků: Na 2 bílky 15 dkg prosítého moučkového cukru a pár kapek citrónové šťávy. Míchat vidličkou 15-20 minut, v mezičase zdobení přikrývat mokrou utěrkou aby poleva nevysychala. Množství cukru může být vyšší - záleží na velikosti vajíček.
Správně udělaná poleva by se neměla při zdobení roztékat. Vesměs dávám cukru víc, aby rychleji poleva zasychala. Zdobím sáčkem s ustřiženým rožkem příp. vloni jsem objevila zázrak na zdobení -plastová tuba-běžně k dostání v domácích potřebách.

Všeobecně pro perníčky platí, - pokud je chcete mít ještě víc vláčné, tak se do sáčku k nim přidá půlka jablíčka, tak aby se dužinou bez slupky nedotýkala perníčků a sáček se dobře uzavře(uložit sáček s perníky a jablíčkem do chladna). Jablíčko se musí občas vyměnit, aby nezplesnivělo. Perníčky natáhnou vlhkost z jablíčka ;-)
Poznámka: Pokud používáte kupované koření držte se doporučeného dávkování na daném obalu.
! Nedělala jsem nikdy to koření, které je určené na mletí, tak netuším kolik ho je a jestli do těsta přijde úplně všechno. V receptu dle kterého jsem 4 roky pekla perníčky se dával jen zlomek toho, co se vyrobilo, tak to možná bude i s tímto doma vyráběným kořením.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.