Přidat odpověď
já taky nikdy nikoho nechci odsuzovat, protože vím sama, že ze dne na den se může něco stát a najednou je člověk bez práce. Manžel byl skoro 2 roky v práci nadšený, bavilo ho to ... bylo to super .. a najednou den než jsme jeli na dovolenou mu sdělili, že firma končí ...
Tehdá jsme ještě odjížděli s myšlenou, že dostane nějaké odstupné a snad něco najde brzo ... pak to dopadlo tak, že firma aby nemusela dávat odstupné všem snížila plat na minimum (vzhledem k tomu, že měli plat v platovém výměru se to prý může) a byli jsem v háji. Zaměstnavatel nechtěl podepsat ukončení dohodou hned .. manžel musel dát sám výpověď 2 měsíční ... tzn. 2 měsíce pracovat za minimální plat - já na mateřské - dohromady by jsme neměli ani to co potřebujem měsíčně zaplatit na účtech natož za něco jíst ...
A taky jsem myslela, že je zle ... že to prostě není možné nějak udělat - co budeme dělat. .... Nakonec přes právníky se podařilo a zaměstnavatel manžela pustil na ukončení prace dohodou (ale trvalo to měsíc) a manžel si našel další práci.
Takže jak říkám, u nás to dopadlo docela dobře, ale ne všichni mají to štěstí a do takového srabu se opravdu může dostat každý a hodně rychle.
Předchozí