Paní na úklid nemám, taky jsem zatím služkou sama sobě i rodině, ale dost o tom uvažuju.
Bydlím v novostavbě, kde má řada lidí dost velké byty, jsou tady lidé, kteří mají o hodně víc peněz, než my a hodně lidí má paní na úklid. určitě bych hledala v nějaké firmě, kde za tu osobu odpovídají, nejlépe je si nechat někoho doporučit.
Paní u nás v domě má paní na úklid 140m bytu, platí jí 120kč na hodinu a uklízí jí 1x týdně vpátek 4 hodiny.
Vysává, umývá podlahy, utírá prach, myje záchod a koupelnu, dělá to prý velmi poctivě, může i žehlit, umývat okna, prát záclony, čistit koberce atd.
Začala jsem se ptát lidí kolem saba a velká většina z nich přiznala, že někoho na púravidlenou nebo občasnou výpomoc má.
Jsem lékař a mezi spolužáky všichni, co mají rodinný dům mají někoho na výpomoc a jak koukám, tak to začíná být módou i u lidí, kteří vlastní pouze byt.
Mám 5 letého a 16 měsíčního syna, chodím do práce už taky prakticky na půlúvazek a docela padám na ústa.
Až budu pracovat na plno, tak určitě někoho budu potřebovat. Nechat si v pátek uklidit byt znamená, že člověk přijde z práce do uklizené domácnosti a nemusí se stresovat, řvát po dětech a manželovi a potit krev. Pro mě zaítm neuvěřitelný luxus.
Když to můžou dělat mladé holky, tak si myslím, že do toho ve 40ceti letech půjdu taky a nebude mi líto peněz. Blbý je, že ta uklízečka má téměř takovou hodinovou mzdu, jako já po 15 letech praxe v nemocnici, ale to už je otázka zcela jiná.....