Já si myslím, že je to hodně o zvyku - myslím to ranní vstávání - teda aspoň u mě.
Celá léta jsem vstávala do práce na budíček v 5.20, syn vstával do školky v 6 hodin, v 6.30 jsme vyráželi z domu, býval ve školce a později i v družině mezi prvními. To jsem chodívala do postele nejpozději okolo 21 hodiny večer.
Teď, co jsem s druhým synem na mateřské, tak vstávám nejpozději v 6.30, a to chodívám tak okolo té 21.30 hodiny spát - takže to není zas až tak výrazný rozdíl oproti vstávání v 5.20.
Ale co chci hlavně říct - v době, kdy jsem například byla doma na OČR nebo měla dovolenou, tak se mi to trochu posunulo - vstávala jsem třeba okolo té osmé ráno a chodívala okolo 22 hodiny večer spávat.
A taky je to pokaždé trochu jiné - někdy člověk naspí 9 hodin a cítí se unavený a někdy jenom 7 hodin a je čilý jako rybka po celý den - třeba záleží na hloubce spánku nebo jak často se v noci ještě vzbudí.
Nevím co poradit, jenom že si myslím, že to vstávání a chození do postele je prostě fakt o zvyku a když teď musíš vstávat v těch 6.30, tak že si časem prostě tvoje tělo na tento rytmus přivykne.
Za rok mě to čeká zas - budíček v 5.20...já si často říkám, že si musím ještě dosyta vychutnat to povalování do 6.30