Neni to o tom, jestli by to "vadilo" nejakemu konkretnimu knezi, to na nem zas tak nestoji.Krestanstvi jako uceni ma sva presna pravidla a kazdy sveceny knez podleha v prvni rade poslusnosti v jejich dodrzovani, vzdava se vlastni vule , vlastnich potreb a tuzeb - tzv.umira svetu, a dobrovolne se odevzdava vedeni Pana..
Nevim, v jakem cirkevnim spolecenstvi jsi krest prijala.
Krest neni pouze " politi" vodou..Je to jedna ze 7 svatosti a tedy obrovska milost, kterou dostavame darem.Knezim prenesene / po prvnich apostolech/v dnesni ekvivalent v hierarchii - biskupove/, bylo udelovani techto daru ve jmenu Pana svereno jako poklad.Kazdy knez, ktery udeli jakoukoliv svatost pri vedomi, ze nebyli dodrzeny podminky pro jeji prijeti, nese pred Panem velkou vinu, spolu s nim i biskup.Kazdy krestan po krtu, prijima dobrovolne ukol sirit Kristovo evangelium.Zrejme nejsi praktikujici, ale jiste i tva situace ma reseni.Dite je svereny dar, bylo svereno vam - rodicum, tedy za nej mate zatim plnou odpovednost pred Panem, i kdyz manzel pokrteny neni.A pri prijeti krtu ditete uprimne, cestne slibujete a zavazujete se pred Bohem, ze dite vychovate ve vire v Pana.
Jde o to, jakou ma ve vasi rodine / prvni spolecenstvi,do ktereho dite prichazi na tento svet/ sv.Cirkev, jako dalsi Kristuv dar lidem, "zaruku", ze dite skutecne bude vychovano v lasce k Bohu a ve vire, pokud krestanstvi neni soucasti vaseho bezneho zivota..
Dale je dulezite, jestli i otec ditete souhlasi se krtem ditete, a pokud protestuje, jaky ma k tomu duvod nebo argument, a jestli je pro neho pripustne , aby se jeho zmysleni alespon stalo tolerantnim.
Verim, ze najdete kneze, ktery by se vas ve vasi situaci ujal a laskyplne vas poucil o pravidlech tohoto uceni.
Doporucuji se obratit na otazky a odpovedi - link www.vira.cz
Preji vytrvalost v zamyslenem..
"...vse co nema prekazky, je minimalne podezrele..."
Takze nezpracej odvahu prekonavat prekazky, pokud je to vec dobra, dostanes silu cile dosahnout.