| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Pár postřehů z naší kuchyně ~:-D
Do většiny těst a buchet není problém dávat bílou mouku v poměru 1:1 s celozrnnou pšeničnou- dávám většinou do kynutých buchet, bábovek a úplně bez problému. Stejně tak do většiny buchet... jde lehce nahradit klasický rafinovaný řepný cukr za třtinový nebo tmavý cukr a celkově sladkosti jde dosáhnout i přidanými rozinkami třeba i rozmixovanými pokud někomu rozinky vadí a nebo sušeným ovocem, medem.
Do polévek používám vedle klasických nudlí a písmenek coby zavářku ovesné vločky, bulgur, kuskus, rýži natural.
Rýži používáme z klasických zdravější parboiled a nebo rýži natural, úplně obyčejnou rýži jsem z něšeho jídelníčku odbourala už před "x" lety a vracím se k ní jen v případě dietky po průjmových onemocněních...
Knedlíky, občas rodince taky dopřeju ale už jsme je vytlačili převážně jen k tofu svíčkové nebo klasické svíčkové příp. v restauraci když je příležitost.
Těstoviny kupujeme převážně Panzani a nebo semolinové -někdo řekne, že je to vyhazování peněz, ale tím, že se nerozváří si z nich údajně tělo vezme víc ~d~
Vajíčka jsem se poslední dobou naučila kupovat domácí je-li možnost a nebo racionální a nepřeháníme to s jejich konzumací.

Olivový olej (vesměs extra virgin) používám dá se říct na úplně všechno slané vaření. Převážně kupujeme zn. Borges, Olitalia zkrátka dražší značky. Zkoušela jsem z levnějších Albert, Alnatura z DM apod. ale když si je dáš po lžičce za studena do pusy, tak rozdíl cítíš nosem i chutí okamžitě. Okem taky ty levnější jsou o poznání řidší a míň výrazné, takže rozdíl v nich je určitě.
Jahelník moc nepeču byť ho rodina miluje- tuhle parketu převážně nechávám na tchýňce, která ho dělá opravdu prvotřídní a na tolik mňamózní, že jí nechci lézt do zelí ~t~
Ale co děláme poměrně hodně často je ovesná kaše, kterou u nás milujeme úplně všichni.
Mám po tatínkovi problémy s rovnováhou cholesterolu, tak to s máslem moc nepřeháním, ale když už tak kupuju převážně Madetu, Tatru, ale netvrdím, že musí být lepší než levnější varianty, jen já je nekupuju.
Když už margarín tak Flora a na pečení Hera - vím, že existují snad zdravější varianty ve zdravých výživách, ale na ty jsem se ještě nekoukla.
Chleba peču domácí celozrnný semínkový s ovesnými vločkami ale když má rodinka chuť koupím bílé pečivo.
Sladkostem klasickým se úplně nevyhýbáme, ale když čokoládu, tak s vyšším obsahem kakaa, když oplatky, tak kvalitnější... sušené ovoce, z DM máme rádi takové ty z ovoce lisované tyčinky...
Jíme i maso, hodně omezeně uzeniny (spíš jen občas kuřecí libové párky, dětská kuřecí šunka nebo fitness kuřecí či krůtí šunka) a když už maso, tak sedlácké kuře (krmené kukuřicí), domácí krůtí, ryby, hodně zřídka ale taky hovězí libové kvalitní.
No a hlavně jak mi říká internistka i při zdravém či zdravějším způsobu stravování je důležité se hýbat ~:-D

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.