| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Když já si, Katko, pořád myslím, že citová vazba nikomu nemůže ublížit. Že v životě stále navazujeme silné či méně silné citové vazby, a nejsou všechny celoživotní. Já bych klíďo navázala citovou vazbu k mimču, který předám adoptivním rodičům, a ráda bych potom na něj vzpomínala. Hřál by mě pocit, že jsem tomu dítěti dala do vínku dar, který se nedá nahradit.
Taky jsem se k tomuto pohledu musela dlouho "dokopávat". Hodně se mi změnilo s odchodem Žanetky - stále o ní máme informace a moc rádi všichni vzpomínáme na ten kousek života s ní (naposledy dnes), a taky když jsem sledovala třebíčskou kauzu. Ty maminky nešly do svého vztahu s dítětem s vědomím, že jejich holčičky jim nezůstanou, a proto je to pro ně tak zatraceně těžké. Ale děti změny ve svém životě - podle informací z novin, osobně nikoho neznám - zvládly vcelku dobře (určitě lépe než Kubík :-(). Takže když mám na mysli především to dítě, zdá se mi tato alternativa alternativou dobrou.
Kromě toho si myslím, že můžou existovat ženy, které dají láskyplnou péči dítěti, o kterém vědí, že až přijde čas, půjde k někomu jinému domů. Neříkám, že to budeš ty :-) ani že to bude mechanická práce bez citové angažovanosti.

Omaňo, a co udržovat kontakt s rodinou, která bude mít v péči sourozenečka? Myslím, že toto vůbec není ojedinělý případ...mnoho dětí v PP má sourozence v jiných rodinách. Ale ten kontakt by to chtělo.

Darko, máme podobnou zkušenost :-( Naše velmi dobře vyšetřené dítě nemělo správně stanovenou ani jednu diagnózu - prostě chyběla anamnéza od maminky, která jediná zná dítě natolik dobře, aby dokázala odpovědět na důležité otázky týkající se projevů a potíží dítěte.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6+0= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.