| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Vychytala jsem to brzo, v jejím 2M jsem už měla dietu a dcera byla pak už bez AE a jiných příznaků (stolice, atd.). Zareagovala také na 1.dávku Infanrixu Hexa (kopřivka, dušnost), dostává tedy spec.vakcíny v očk.centru Motol (např.ActHib, DTVax, atd.) a je to OK.

Dnes je jí 27M a je dodnes kojená, pořád je OK, IgA měla sice při min.odběrech (v 18M) cca 3xpod normou, ale to mě neznepokojuje, IgE cca 3xnad normou. (jak je to dnes, nevíme). Každopádně v souč.době jí naskakují inhalační alergie- roztoči a pyly (dle Pricků, které byly na konci května), ale ještě se to navenek neprojevuje. Co se projevuje, je její citlivost vůči BKM, vejcím, kde i stopy (sáhnutí si na rozbité vejce a olíznutí, dtto vanička od jogurtu, atd.)mohou způsobit kopřivku a dušnost, při větších dávkách příp.systém. reakci (daří se ale tomu zabránit). Ostatní reakce jsou mírnější, reaguje např.na rybíz, lískové ořechy, sezam, mák, atd., ale to je nyní (před jejími 2.narozeninami to tak ale nebylo, reakce byly silnější) jen svědění (a drbání se) okolo pusinky.

Dietu držím jak já (vyloučení BKM a vajec, ostatní už není oproti dřívějšku potřeba, ale do cca 2let jejího živ. byla dieta přísnější), tak ona. Nyní toho ale může už víc, třeba na lepek už nereaguje svěděním a drbáním, jahody...dost toho ještě nemám nově ozkoušeného -přiznám se, že se trochu bojím, ještě pořád mám v živé paměti, jak prudce na různé potraviny reagovala před lety :-)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.