Dobrý den,
po letech opět otevírám diskusi studující maminky
a prosím o radu. Jsem už 6.rokem na RD a další 4 zřejmě budu (v září českáme 3.dítko). Mám vystudovanou magisterskou Pedagogiku a Uč. franc. pro střední školy na FF a bohužel v kraji, kde žijeme, je mi to vzhledem k budoucímu uplatnění vcelku na.....(jako 2. jazyk tu jednoznačně převládá němčina). Napadlo mě vystudovat si ještě sociální práci, ještě za studíí jsem v této oblasti pracovala a moc mě to bavilo, i manžel říká, že by mi práce v sociální sféře sedla víc, než učení....
Mám v podstatě 2 možnosti - buďto se dát na dálkové studium soc. práce na univerzitě,což by ale bylo finančně (studium už bych si musela platit, počítám cca 6tisíc za semestr), i časově docela náročné, nebo na VOŠ. Tam bych ale paradoxně v podstatě sama mohla učit pedagogiku(minulý rok, když jsem myslela, ža už budu hledat pracovní uplatnění, jsem se o to místo i zajímala, tak nevím, jestli není divné tam teď jít studovat...
). Finančně by to ale bylo daleko víc v pohodě (2500 za rok) a časově asi taky, předpokládám, že to bude celkově jednodušší. No a z hlediska uplatnění si říkám, že by mi ta voška měla stačit, když k tomu už magisterský titul mám...
Co myslíte???Díky moc za názory
!