Ahojky, já jsem dělala atestaci, když byly malému tři měsíce, tudíž ležící miminko, které mi nikam neuteklo, celkem i přes den spalo (občas) a stejně jsem se přes den moc učit nemohla, i když ležel vedle mne na dece, tak jsem koukala více na něj, než do učebnice (a stejně jsem nevnímala, co jsem přečetla), takže jsem se učila jen po večerech, začala jsem, když šel spát a končila jsem nejrpve v jednu v noci, pak ve dvě, poslední týden před zkouškou i v půl třetí, když jsem šla spát, malého jsem nakojila, vzbudil se v šest hodin na kojení a znovu usnul a vstávali jsme až v devět hodin, teď na to vzpomínám, jaká to vlastně byla pohoda
Teď jsou kluci větší (3 a 5 let) a chodím druhým rokem na angličtinu, manžel doběhne z práce, mezi dveřmi si předáme děti a vracím se, když už spí, je to 2x týdně a jsem za to moc vděčná, jednak promluvit si s někým dospělým o něčem jiném než o plenkách a navíc ta angličtina, která mne moc baví. Průběžně přes rok se učím buďto po večerech (jsem noční pták, tak mi to nevadí, ráno vypadám stejně blbě a jsem stejně nepoužitelná, ať jdu spát v osm nebo o půlnoci) nebo po obědě, když kluci spí (tedy spali, teď je starší ve školce a mladší nemá pro spaní pochopení) ... teď se učím na zkoušku z angličtiny a zase jen po večerech a tím že se to akutně blíží, tak zase do jedné nebo do dvou hodin v noci (ale tedy přiznávám, že to občas dospávám s malým přes den, pokud tedy také padne vyčerpáním, což je zřídka)