Jsem přes týden sama doma se třema (manžel pracuje v zahraničí), starší děti chodí do školky, kam dojíždíme autobusem (jede dvakrát za hodinu). Je dobré si udělat rutinní systém:
1. Oblečení jim chystám na hromádky večer. Dřív se oblíkali sami, ale teď už na toho mladšího loudala nemám nervy, tak mu ráno s oblékáním pomáhám.
2. Snídani mám promyšlenou předem a volím rychlá jídla - vypít Actimel, sníst chleba s medem nebo misku cornflakes nebo třeba jen nakrájené ovoce. S chystáním talířů mi pomáhá nejstarší dcerka, máslo vyndavám z lednice hned po probuzení, aby změklo. Nádobí ze stolu sklízím až po návratu ze školky.
3. Časový harmonogram - chce to pevný vojenský režim
Vstáváme mezi 6.30-6.50, na autobus odcházíme buď v 7:10 nebo na další v 7:30. Děti vědí, že co nestihnou sníst do určité doby, s tím mají smůlu. Největší porod je finální oblékání a obouvání v malinké úzké předsíni, zastavěné kočárem, zvlášť v zimě to byla chuťovka, ale dá se.
4. Mimino - ráno mají přednost starší děti, takže přebalení a oblékání mimča musí počkat, zda na to vyjde čas. Kojení většinou vychází kolem 5 hod, takže než dojedeme do školky, mimčo to musí vydržet, nakojím ho ve školce, někdy ho teprve ve školce přebaluji a převlékám z pyžama do denního oblečení.
Držím palce, dá se to zvládnout v pohodě