Přidat odpověď
Mně dělali CT 3x, poprvé někdy na základce (bez kontr. látky), podruhé cca v 23 letech s kontrastní látkou, potřetí teď v 31 bez kontrastní látky. Všechna CT byla z důvodu mých častých migrén. Hlídá se, jestli mi v hlavě neroste něco, co nemá. Zrovna před týdnem jsem byla pro výsledky a vše o.k. Chodím do "poradny pro bolesti hlavy", kde mi Dr. řekl, že jsem migrenička, je to nevyléčitelné, jen se může zmírnit četnost a průběh migr. záchvatů. Jinak na tu kontrastní látku nevzpomínám vůbec dobře, během pár sekund mi to projelo celým tělem, nejsem si teď jistá, ale myslím, že jsem měla zavedenou kanylu po celou dobu vyšetření, bylo to nepříjemný, navíc se se mnou to lehátko naklánělo a hýbalo... nic moc. Po vyšetření jsem musela tuším půl hodiny čekat v čekárně, asi "kdyby něco"... Teď při posledním CT jsem se ptala, proč mi nepíchali kontrastní látku (byla jsem na to psychicky připravená, manžela s sebou) a sestra říkala, že se píchá pokud chce Dr. vidět i krevní cévy. Ale u mně chtěl "nativní" CT (bylo to napsané na doporučení), tak to je bez té kontrastní látky. A trvalo to max. 5 minut.
Předchozí