Přidat odpověď
Ahoj,
taky já doporučuji poslechnout lékaře a jít na laparku.
Mám osobní zážitek a dost podobný jako Ninča.
Poprvé se mi žlučník ozval v prvním těhu, ve 24 týdnu po vánocích. Tehdy mě začala hrozně bolet jakoby zablokovaná hrudní páteř, ale ležení nepomáhalo, nemohla jsem najít polohu, ve které by to přešlo, léky jsem nesměla...Kroutila jsem se v bolestech orosená studeným potem asi tři dny. Máma mi volala pohotovost (Vánoce jsme tehdy trávili u mojí mámy), ale s ohledem na těhotenství jsem mohla jen čaje. Po těch třech dnech jsem začala zvracet a tím se mi pak ulevilo. Byl to hrozný zážitek. Znova se pak v menší míře opakoval. Vždy mi pomohl čaj a tím horkým hrnkem jsem si hřála břicho... Přesně dva roky po vánočním zážitku se mi objevily příznaky zablokování žlučových cest (velmi tmavá moč, a velmi světlá stolice), což jsem nějak asi dva-tři dny ignorovala a teprv až jsem zežloutla, jsem šla na pohotovost. Přijali mě okamžitě na chirurgii, byla jsem v podstatě v ohrožení života, druhý den ERCP, pak 14 dní na kapačkách bez jídla a po uklidnění slinivky konečně operace. Vydupala jsem si laparoskopickou operaci a po čtyřech dnech jsem mohla domů. Za to celé martýrium jsem si mohla ale sama, kdybych šla k doktorovi při jedné z mnoha těch epizod žlučníkové koliky, nemuselo to dojít tak daleko. Takže rozhodně jdi a neboj, pokud nejsou komplikace, je to v pohodě.
Předchozí