| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Ahoj,

rozhodla jsem se, že se s vámi taky podělím o naši zkušenost s hemangiomem.
Když se Bára narodila (leden 2008), měla na nose malinký skoro nezřetelný flíček. Mysela jsem, že je ještě otlačená z dělohy.

Bohužel, flíček nemizel, naopak ve čtyřech týdnech se začal zvětšovat a červenat. Naše dětská dr. nad tím mávla rukou, že to zmizí...~q~ Pídila jsem se po internetu a tady na Rodině jsem našla kontakt na paní doktorku Kocmichovou z Motola. Když jsem se ještěk tomu dočetla, že existuje možnost, že by hemangiomy mohly být i na vnitřních orgánech, zavolala jsem do Motola a objednala se. Pediatra jsem změnila. Bářin hemangiom v tu dobu vypadal takhle:

Paní doktorka Kocmichová se nad Bářiným hemangiomem rozplývala, jak ho má krásný a že je veliká pravděpodobnost, že jí skutečně zmizí sám. Bohužel časovou prognózu nelze určit. Takže k žádnému zákroku nedošlo. Ultrazvuk naštěstí taky dopadl v pořádku, takže na kontroly chodíme po půl roce.

A hemangiom skutečně mizí! V době, kdy byl největší měřil 8,5 mm. Teď, v Bářiným roce, je o 1 mm menší, světlejší a odprostředka bledne. Je otázkou, jak dlouho bude trvat, než zmizí úplně. S manželem jsme se rozhodli, že pokud nezmizí do doby než půjde Barunka do školy, přistoupíme k nějakému kosmetickému zákroku (u nás by nejspíš připadal v úvahu laser), protože, co si budeme povídat, děti umí být někdy zlé, zvlášť v kolektivu...

Bářin hemangiom teď ve skoro 12 měsících vypadá takhle:

Přeju všem dětem s hemangiomy a jejich rodičům, ať se téhle kosmetické mrchy brzy zbaví! :-)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.