Ivana Pohanová, třetí dcera | •
|
(12.4.2002 18:46:39) Jak jste dospěla k závěru, že již musíte rodit? Podobný problém se nám snažili lékaři také vnutit a naše dcera se narodila o 14 dnů po termínu zcela normálně, zdravá,krásná.Termíny jsou pro lékaře, ale příroda s tím většinou nechce mít nic společného.Ona ví své.V klidu jsme čekali doma, doma jsme také porodili.Dítě přišlo na svět bez drastického pláče, tiše, klidně a podnes pláče pouze když má hlad a nedostatne své hned.Tyto věci jsou publikovány v mnoha knihách,které doporučujeme k přečtení.Např. Porod bez násilí. Kde se lze také dočíst o tom co vlastně lékařské temíny jsou a čemu a komu hlavně slouží.Dítěti většinou ne.Mimochodem v předchozích dvou porodech jsem se trápila s podobným problémem jako Vy..
|
Alena Stastna, syn 6 mesicu | •
|
(22.4.2002 21:48:30) Nemyslim si, ze terminy jsou jen pro lekare, jak pisete. Nas syn se narodil take o 14 dni po terminu, byla jsem hospitalizovana tyden pred porodem a porod byl vyvolavan. Plodova voda byla ale uz spatna a miminko dostalo infekci z prenaseni. Vse nastesti diky lekarum z oddeleni JIP v Krci dopadlo dobre. Prubeh tehotenstvi je u kazde maminky jiny a proto si myslim, ze nelze kategoricky odmitat vyvolavani porodu. Pokud budu i pri dalsim tehotenstvi prenaset, vyzkousim rady pani Stromerove a kdyz to nevyjde, sverim se opet panum doktorum.
|
|
evulik,3-roc. dcera Ivonka | •
|
(7.5.2002 14:42:46) Poznam jednu skutocne babsku radu, ale citala som o nej v niektorom casopise. Vraj prehltnutie muzovho semena vyvolava v pripade prenasaneho babatka porod. Ja to nemam odskusane :-)). A takisto drazdenie prsnikov vyvolava produkciu hormonu oxytocinu, a ten vyvolava porod...
|
|
Katka | •
|
(14.8.2008 14:25:38) Ivano, nic ve zlém, ale působíte na mě dost fanaticky. Všeho s mírou...Také jsem syna přenášela a nebýt doktorů pravděpodobně jej nosím dodnes :o) Souhlasím, že vše souvisí hodně s psychikou, i můj porod toho byl důkazem. Teď čekám druhé dítě a věřím, že si vše užiju úplně jinak.
|
|
Iva Havrdová | •
|
(21.6.2011 11:26:27) V odborné literatuře je také dost o tom, že miminko přenášené již není dost vyživované a má málo kyslíku hlavně nervová zakončení v mozku, takové děti mají často lehké disfunkce mozku například disleksie jako má můj syn - přenášela 15 dní a už bych si to nenechala, v bříšku může být nějaký problém, proč miminko nemůže ven. Takže doporučuju konzultovat s lékařem a snažit se po termínu vyvovatl co nejdříve.
|
|
|