| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k dotazu Zavádění lepku, mléčné výrobky

Celkem 1 názorů.
 Bára, dvojčátka Klárka a Ondrášek - 9 měsíců 
  • 

H.A. strava, lepek, jídelníček 

(29.8.2005 21:26:51)
Dobrý den,
v listopadu r. 04 se nám narodila dvojčátka.
1) Oba s manželem jsme alergici, a proto jsme vedle nedostačujícího kojení (kojeni částečně do 6. měsíce) podávali (a stále podáváme)Nutrilon H.A. Zajímalo by mne, jak dlouho je vhodné toto H.A. mléko podávat a které mléčné výrobky je možné do jejich jídelníčku postupně nyní (9 mesíců, narozeni o měsíc dříve) k tomuto mléku zavádět, pokud vůbec nějaké, tak abychom nezmařili dosavadní podávání H.A. mléka.
2) V porodnici Klárku a Ondráška 14 dnů přikrmovali Nutrilonem obyčejným. Slyšela jsem, že pokud se dítě setká ve své stravě s jiným než H.A. mlékem (kromě mateřského), je jeho další podávání zbytečné. Je tomu skutečně tak? Ptám se mimi jiné i pro jeho značnou finanční zátěž do rodinného rozpočtu (2.000 - 4.000,- / měsíc).
3) Dále bych se ráda zeptala na potraviny obsahující lepek. Ondrášek odmítal jakoukoliv kaši. Na radu lékarnice jsem zakoupila kaši od fa Nestlé - "Osmizrnou", aniž by mi došlo, že obsahuje lepek, a to v 6. měsíci věku Ondráška. Dostává ji pravidelně 1x denně/večer a žádné zažívací či jiné problémy jsem u něj nepozorovala. Jiné potraviny s lepkem prozatím nepodávám. Myslíte si, že je již čas? Nebo není třeba nikam spěchat? Je třeba kaši pro syna vyměnit za jinou, nebo nahradit mlékem, nebo to již nemá význam, pokud se s lepkem "setkal"?
4) A poslední rada, prosím o kontrolu jídelníčku.
7:00 - mléko - Nutrilon H.A. - 240 ml
11:00 - masozeleninový příkrm (brambory či rýže, mrkev, pórek, petržel nať, 6x týdně kuřecí maso, 1x týdně žloutek, brokolice či květák a sezonní zelenina - cuketa, lilek, patizon) - 250-300 gr
to vše hustší konzistence - Klárka od narození ublinkává, cca 1x týdně hotové pokrmy od Hami, zahuštěné bramborem či rýží
15:00 ovocná kojenecká přesnídávka (jablka, meruňky, maliny, banán s mrkví)190 gr, event. banán 1 ks
18:15 kaše v H.A. mléku, Ondrášek Osmizrnná, Klárka rýžová s banány či jablkem, 250 ml
Dcera během dne vypije cca 200 ml kojenecké vody, Ondrášek odmítá pít cokoliv.
Děkuji za odpověď. Bára

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.