Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Vivik,Jiří 94,Vít 04 | 13428 |
15.9.2007 21:46:03
Jindro, i tobě dík za příspěvek. Jen nevím, proč ti otěhotnění nedoporučují... Abych pravdu řekla, sterilizaci jsem si po 2. císaři nenechala udělat a podle mého gynekologa by nebyl problém otěhotnět znovu.
|
15.9.2007 21:42:58
Klárečko, díky za příspěvek. Také sis užila své... Měj radost ze své holčičky.
|
Jindra |
• |
7.9.2007 7:14:10
Ahoj,tak jsem taky ráda že jsem oběvila tuto diskuzi.A že vtom nejsem sama.Mě tu vadu oběvili když jsem otěhotněla.Do té doby jsem oní nevěděla.V rodině ji také nikdo nemá.Mám zdvojenou dělohu,dva čípky.Když jsem to zjistila byl to pro mě šok.Čekala jsem dvojčátka,každé děloze jedno.Nikdo nevěděl jestli je do nosím. Celé těhotenství jsem jezdila do rizikové poradny.Naštěstí jsem v 35t císařským řezem porodila dvě krásné holčičky.Za celé těhotenství jsem byla dvakrát hospitalizována.Jednou kvůli krvácení a jednou kvůli těžké preklapsii.Přáli by sme si ještě jedno dítě,ale mě už další těhotenství nedoporučují. .Na druhou stranu si říkám že máme dvě krásné holčičky a že můžu být ráda že jsem je v pořádku donosila.
Holky jsem moc ráda že jsem si vaše příspěvky přečetla.A překvapilo mě kolik nás je.A kolik nás i vícekrát porodila.Je to promě přece jenom trochu náděj. A hlavně se mi ulevilo že vtom nejsem sama. Moc vám za vaše příspěvky děkuji. |
Klárečka(Kiky+Terka) | 37379 |
6.9.2007 15:59:21
Ahoj, jsem ráda, že jsem objevila tuhle diskuzi a vím, že nejsem jediná "divná". :)
Můj doktor mi zjistil vadu dělohy ve 20 letech na běžné prohlídce díky UTZ. Moje děloha je zdvojená, zvenčí tzv.srdcovitého tvaru, uvnitř masivní přepážka, jedno hrdlo, jeden čípek.. Zvažovala se operace, nakonec dr dospěli k názoru, že mě nechají těhotnět a uvidí se, protože bych musela podstoupit plastiku, u mojí dělohy totiž nelze jen vyřezat přepážku. Poprvé jsem otěhotněla hned druhý cyklus. Můj Dr mě uklidnoval, že má více pacientek s tímto problémem, které donosily a porodily zdravé děti. Miminko jsem měla v levé dutině děložní. Celé těhu ok, děloha rostla, natahovala se jako každá jiná.. Bříško jsem měla sice šišaté, ale děloha to zvládala. Nicméně, stalo seo, že jsme o miminko na začátku 8.měs přišli. Nebylo to však vinou dělohy, ale omotaného pupečníku kolem krčku. Druhé těhotenství se podařilo též relativně brzy. Otěhotněla jsem 4.snažící cyklus. Opět do levé poloviny (náhoda?). Děloha dobře rostla, sice mi častěji a docela brzo tvrdnulo břicho, ale ok. čípek držel, neotvírala jsem se. měsíc před termínem se mi narodila císařským řezem krásná zdravá holčička. Cisař byl indikován, protože se doktoři báli co děloha udělá.. Takže závěrem, svým příběhem bych chtěla povzbudit všechny majitelky "netypických děloh". Věřte, miminka se dočkáte stejně jako já! Omlouvám se za dlouhavý příspěvek, ale opravdu jsem moooc ráda, že tu někdo takovou diskuzi založil! Holky, je nás víc. :) |
26.6.2007 19:16:36
Ještě jsem chtěla napsat, že u nás v rodině se o takové vadě neví, ale kdo ví. Pokud nebyl problém otěhotnět a porodit, tak nebyl důvod to zkoumat. Takže my nevíme, zda naše mamča je na tom jako my. O babičkách už ani nemluvím.
|
26.6.2007 19:14:26
No já jsem si myslela, že dědičná není, že to vzniklo zkrátka chybou ve vývoji. Vždyť se podívejte, kolik lidí se narodí třeba s vadou srdce, s jednou ledvinou nebo naopak se třemi atd atd. Tuhle ukazovali v TV takové zvířecí raritky. Jenže zvířata zkrátka v přírodě nepřežijí. Ale bohužel, to samé se děje i u lidí. Zkrátka vývoj jakéhokoliv tvora je moc složitá záležitost..... A chyba může nastat.
Abych se vrátila k té dědičnosti. Tady na rodině jsem si po zadání této vady přečetla, že se paní se dvěma dělohami narodila trojčata, v jedné děloze byla dvojčata a v druhé děloze další plod.... A tutéž vadu měla matka i sestra této ženy.... Takže něco na tom bude. Také mám prohlédnuté kluky, babička manžela měla jednu ledvinu.....Kluci maj obě a dělohu naštěstí nemají... Dášo, já právě při pokusu o styk strašně krvácela a moc moc to bolelo. No, Dášo, ano mají ultrazvuky, ale nevím, nevím. Já mám moc špatnou zkušenost. A vada mého synka, se kterou se narodil, je diagnostikovatelná od 12.tt a nám na to přišli v 31.tt. A má sestra to defakto prožívala s námi, takže moc dobře ví, zač je toho loket, čím jsme si prošli.... Vlastně celá široká rodina.... A sestra byla před časem na ultrazvuku a to jí neřekli nic... Je to divné!!!) Asi bych požádala dětskou dr, o doporučení na UZ, ne snad zrovna na gyndu. Nebo záleží, jak to kdo vezme, já bych jako dítě nebyla moc ráda. V těch 17 jsem se tam cítila dost blbě.... I když dnes to je zase jiné... |
Dáša + tři ( pět dětí) | 14291 |
26.6.2007 15:27:37
Sarii - neboj - vidíš jasně, že my ostatní máme krásné zdravé děti.Tak přestaň klepat nerva a začni se těšit na svoje budoucí dětičky.Od té doby co já měla svého prvního syna ( níže popisované potíže ), uplynulo 18 roků, takže i medicína pokročila a Ty budeš mít jistě všechnu možnou dostupnou péči a všechna vyšetření potřebná k dobrému otěhotnění a donošení miminka.
Sice jsem zapoměla připsat, no spíš jsem si to uvědomila před chvilkou, jak jsem dočítala další příspěvky....prostě při prvním pohl. styku jsem měla dost silné krvácení, že si tak říkám, že to asi taky mohlo být tou přepážkou.Že mi jí mohl partner natrhnout.Opravdu to bylo neobyčejné krvácení. Holky co myslíte , nebo s tím máte zkušenost ? Je tahle vada dědičná ??? Mám dvě dcery a neteř, tak abych je na to včas připravila, že by mohly mít tyhle komplikace. Dáša |
Dáša + tři ( pět dětí) | 14291 |
26.6.2007 15:27:02
Sarii - neboj - vidíš jasně, že my ostatní máme krásné zdravé děti.Tak přestaň klepat nerva a začni se těšit na svoje budoucí dětičky.Od té doby co já měla svého prvního syna ( níže popisované potíže ), uplynulo 18 roků, takže i medicína pokročila a Ty budeš mít jistě všechnu možnou dostupnou péči a všechna vyšetření potřebná k dobrému otěhotnění a donošení miminka.
Sice jsem zapoměla připsat, no spíš jsem si to uvědomila před chvilkou, jak jsem dočítala další příspěvky....prostě při prvním pohl. styku jsem měla dost silné krvácení, že si tak říkám, že to asi taky mohlo být tou přepážkou.Že mi jí mohl partner natrhnout.Opravdu to bylo neobyčejné krvácení. Holky co myslíte , nebo s tím máte zkušenost ? Je tahle vada dědičná ??? Mám dvě dcery a neteř, tak abych je na to včas připravila, že by mohly mít tyhle komplikace. Dáša |
26.6.2007 10:18:35
Neboooj. Já vím, že to bude v pohodě. A když bude maličko problém, on ti náš gyndař trošku pomůže. Budeš si to užívat :-)).
|
sarii | 17933 |
26.6.2007 8:20:54
To víš, že nakukuji. Od včera nedělám nic jiného, než že lovím po netu nějaké informace. Hlavou se mi honí všechno. A to jsem se těšila na to, až se jednou budeme snažit o mimi a pak jak si jednou budu užívat těhotenství. Prdlajs... už teď vidím katastrofické scénáře... Mám já to ale pech...
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.