| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Hypospadie - rozštěp močové trubice

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 2735  [Dalších 2635 >>]
LenkaKK 119380
15.1.2014 18:55:17
ahoj, také synovi "natahovali" trubici, kůžičku použili jak bylo potřeba kolem a proto udělali obřízku. Poprvé jsme tam byli cca v 7 měsících a na operaci byl ve dvou letech, také na Karláku.
Daniela 140681
10.1.2014 17:42:56
Dobrý den, mám 4-měsíčního syna se subkoronární hypospadií. Má vyústění močové trubice pod žaludem a má jen 40% předkožky. Dnes jsem byla poprvé s ním na vyšetření v nemocnici Ke Karlovu v Praze a pan doktor mi sdělil, že při operaci protáhnou močovou trubici a jakoby ji obalí kůží z předkožky. Což ale znamená, že syn poté bude vypadat jako po obřízce. Máte s tím někdo zkušenosti?Mě to připadá z estetického hlediska zvláštní, ale pan doktor to vidí jako nejlepší variantu. Na operaci nás zavedli do pořadníku, prý to vyjde cca za 2 roky...:( Díky za vaše nárory, Daniela
razdva
  • 
9.11.2013 21:55:10
Holky prosí vás napište své zkušenosti s velikostí pindi cca v 5 letech. Nepřipadá mi, že by ten náš nějak rapidně rostl. Když je v klidu tak má cca 2-2,5cm a když je ve ,,formě" hlavně tedy ráno cca 4-5cm. Děkuju za odpovědi, docela mě to trápí, kontrolu máme až za 1,5 roku tak ať něco neprofláknem.
razdva
  • 
9.11.2013 21:51:45
Ahoj jsme po operaci 3 roky a operoval nás Mudr. Morávek, připrav se na to, že z něj budeš muset vykřesat každé slovo, každičkou odpověď- je to dost těžká komunikace. když jsme byli na kontrole po půl roce, nechala jsem se převelet k Mudr. Křížovi a je to nebe a dudy.Operují vcždy spolu takže jen záleží kdo povede operaci. Na cévce byl malý 12 dní.Funkčně jsme o.k. ale spíš mě trápí estetika, která Mudr asi moc netrápila :-(
Eva a Honzík
  • 
1.11.2013 12:16:48
A ještě jednu důležitou věc jsem chtěla napsat, před 11měsíci se nám narodil další chlapeček a pindíka má v pořádku :-) !!!
Eva a Honzík
  • 
1.11.2013 12:05:31
Tak celé dva roky přemýšlím o tom, zda se zapojit či nezapojit do diskuze. Zatím jsem jen pročítala mnoho a mnoho příspěvků. Ale nyní bych chtěla popsat naše zkušenosti a pomoci tak třeba některým maminkám, které ještě nejsou rozhodnuté, kde se nechat operovat, kým, atd.. Momentálně ležíme v nemocnici na Karláku a jsme 3den po operaci hypospádie. Je to již naše druhá operace, první jsme měli v Motole, když nám byl rok. Nyní je nám 3,5roku. Když tedy srovnám přístup jednoznačně musím říct, že pokud bych si mohla znova vybrat, 100% bych volila Karlák. Přístup i všechno kolem se vlastně ani nedá srovnat. Je to tak odlišné, že jsem ráda, že jsme se rozhodli pro druhou operaci zde. Všechno je mnohem, mnohem lepší a kromě funkčnosti je kladen velký důraz na estetickou stránku, což mi přijde, že v Motole moc neřeší a podle mého je to pro naše kluky do budoucna hodně důležité. Naši operaci provedl Doc.MUDr.Kočvara, výborný doktor i člověk. Ale myslím, že i ostatní doktoři jsou tu výborní. Takže maminky pokud váháte jakou Pražskou nemocnici, za mě mohu tedy určitě doporučit Karlák !!! Pokud by jste chtěli blíže nějaké info určitě není problém. Můj mailík: haslerkax@seznam.cz
kelyy 106549
27.10.2013 21:28:32
Jé zdravím, jj momentálně se nacházíme na klinice v Olomouci, ve čtvrtek malého operovali, první převaz nás čeká až v úterý, takže nevím, doktor řekl, že se vše povedlo na výbornou, tak už jen dávat pozor a doufat, že to bude všechno dobré. Abych pravdu řekla ,tak ješteže jsem příspěvek nečetla před operaci, asi by mě to hodně rozhodilo, jinak totiž jsem na Dr. Šmakala četla zatím jen chválu. No budu doufat, nejradši bych, abysme už byli doma:-)
Jana, vymodlený syn
  • 
27.10.2013 19:49:49
Ahoj Moni, děkuju za reakci. Určitě termín rušit nebudu, jen bych chtěla, aby se na malého ještě někdo podíval. Pokud jsem hypospadii dobře rozluštila, má tu nejlehčí formu - vyústění cca 2mm pod tím "obvyklým", takže pokud je plastika opravdu nutná, tak jde o náhradu jen kousínku močové trubice a "zaslepení" toho chybného vývodu. Jsem laik, samozřejmě nechci znevažovat doktory, to vůbec...jen bych prostě chtěla vědět, jestli jsou v našem případě dvě operace opravdu nutné. Snad to píšu srozumitelně :-) Moc děkuju, že jsi se mi ozvala a přeju Tvému maličkému, aby byl brzy v pořádku, J.
Monika a Mišák 110942
27.10.2013 7:25:45
Ahoj Jani,sice chápu že máš obavy,ale musím tě ujistit že jste na té nejlepší dětské klinice která se věnuje dětičkám s urolog.vadama.My se synem tam jezdíme už 11 let máme za sebou několik operací i reoperací.ale to bohužel k tomu patří nikdo neví jak půjde předem.My jsme měli čekací doby na operaci rok a více.Mají tolik malých pacientu,ale oddělení není bohužel tak velké a ani časově by se to nedalo zvládat.My máme za sebou měkolika hodinové operace pindíka a jezdíme až z Hradce Králové.A vím že když budeš chtít jinam tak ti slíbí jiný termín jen proto aby jste zůstaly u nich jde titiž o nemalé peníze od pojišťoven mám s tí vlastní zkušenost.Když jsme totiž jednou onemocněli a ležely v Hradci v nemocnici tak nás prosily a přemluovaly ať jdeme do hradce na operace.Yáleží jen na tobě ahoj Monika a Míša
Jana, vymodlený syn
  • 
25.10.2013 9:03:55
Ahoj a dobrý den maminky, i můj syn má diagnostikovanou hypospadii subcoronariu, příští týden bychom měli nastoupit na rozšíření toho vyústění, ale já bych chtěla, aby ho viděl ještě nějaký jiný odborník...prostě chci mít jistotu, že nejde rovnou udělat ta "velká" operace. Omlouvám se za mojí terminologii a možná vám přijdu hysterická, když jsem četla, jak velké problémy mají vaši chlapečci, ale na druhou stranu doufám, že mě jako maminky chápete. Byli jsme jen na jedné prohlídce, když byly malému 3 měsíce, za týden mu je měsíců 8 a nikdo ho neviděl, ani kontrola, nic...chtěla jsem vás poprosit, jestli byste mi nemohly poslat kontakt na nějakého odborníka, který by se na malého podíval před plánovaným zákrokem (ten máme na Karláku, byli jsme u dr. Drlíka). Moc všem děkuju, Jana
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 2735  [Dalších 2635 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.