Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
susu. | 129001 |
8.2.2019 13:59:51
Ambrozie, je to jiný zážitek, ne chuť.
|
susu. | 129001 |
8.2.2019 13:59:03
Ambrosie, nikdy jsem neměla (od dětských let) potřebu si do pusy narvat čehokoli hodně.
Horké jídlo si nevychutnám, většinou ho rychle ho spolknu, takže maximálně zážitek z nekontrovatelného hltání, nikoli ze skutečné chuti jídla. Zmrzlina (ta samá) chutná stejně. Na tvé pocity má vliv psychika, která ti říká, že to musí chutnat jinak, ale není to pravda. Je to jiný zážitek, ne chuť. Těžko, když to nerozlišuješ a mícháš chuť se zážitkem. |
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
8.2.2019 13:56:26
tahle diskuze mi připomněla generální zázrak od párala... jedna hrdinka tam ze všeho nejvíc milovala salát (vlašák? rybí? nejsem si jistá) z papíru
a jiný zase nesnášel nehygienické věci a trval jen na hovězím nebo kuřecím vývaru z papiňáku - a pak nostalgicky vzpomínal na neposlušnou partnerku, co se občas vzbouřila a upekla husu (nebo kachnu?) a "ta byla!" |
aky | 102722 |
8.2.2019 13:56:18
...Rukou vnímáš teplotu, konečky prstů vnímají strukturu jídla,
Tak, tak. Niet nad to, jedlo si najprv dobre ohmatat. |
Ambrosie | 96492 |
8.2.2019 13:56:05
susu, jaký problém? Problém máš ty, že nevnímáš chuť jídla podávaného z různých materiálů
Samozřejmě že je to jiné, jestli jíš ze stříbra, dřeva, hliníku, nerezu, rukama. |
susu. | 129001 |
8.2.2019 13:53:51
Ambrosie, vidím to především na psychický problém.
Tvar příboru samozřejmě taky zaznamenám, některý jde líp do pusy, ovlivňuje to zážitek z procesu, ale na CHUŤ JÍDLA to vliv fakt nemá. |
Ambrosie | 96492 |
8.2.2019 13:52:59
susu, tak zapomeňme na bramborák.
Představ si třeba pudink, horký, tekoucí... rizoto, kterého musíš do pusy nacpat hodně, protože dát ho do supy tolik co se vejde na vidličku - no to není ani na ochutnání... zmrzlina, která úplně jinak chutná z kornoutku, nebo lžičkou, nebo dřívkem... Já třeba u toho mám úplně jiné pocity. |
susu. | 129001 |
8.2.2019 13:50:04
Taj, ono se tu všichni chytli toho bramboráku. Jezení lžicí u dospělých začíná být zapomenuto.
|
kysnutá knedla | 99495 |
8.2.2019 13:50:02
"kdo by měl snahu jíst buřta u ohně příborem, je prosťáček, který se snaží předsrírat lepší společnost...maloměšťák"
To je jedna možnosť. Tá druhá je, že má málo funkčný chrup, tak si to musí nakrájať na malé kúsočky. |
Ambrosie | 96492 |
8.2.2019 13:46:44
susu, já právě rozeznávám rozdíl jestli jíš vidličkou, nožem, lžící.
Salát který jím vidličkou a nožem chutná naprosto jinak než salát který jím lžící. Stejně tak jakékoli jiné jídlo. Stejně rozlišuju materiál a dokonce i TVAR příboru. Nemám ráda stříbrné příbory, nerada jím z úzkých hlubokých lžic, jídlo z takové lžíce chutná jinak než z mělké lžíce. Apod. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.