| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Výměna manželek

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 170] Názory 171180 z 5818  [Dalších 5638 >>]
TaJ 81121
8.2.2019 14:39:34
Kruci, já nemám pocit, že bychom byli chudí, ale přesto vaříme tak, aby z toho byl příslušný počet porcí, plus třeba jedna nebo dvě na druhý den pro mě nebo manžela k obědu...už dávno máme vychytané, kolik kdo čeho přibližně sní, tak že bychom toho vařili 2x víc, to určitě ne...to jedině v případě, že to je třeba celá sekaná (takže druhý den to dojíme k jinému jídlu), nebo řízků uděláme víc, ale to zase počítáme, že to ještě bude mít někdo druhý den...
Ropucha + 2 120300
8.2.2019 14:39:30
Ambrosie, prosím nemykej mi ~:-D
Rozdíl je v tom, používá-li člověk lžíci na pokrmy, na jejichž konzumaci je určena, nebo jako univerzální nástroj z pohodlnosti použít kompletní příbor.
O tom byla založena diskuze, o rodinách, kde se jaksi zjednodušují kulturní zvyklosti (resp. kde na vyšší úroveň prostě nikdy nedošlo)
Velšice 92803
8.2.2019 14:39:26
Ja jim priborem i rizoto, atd...nektere nase deti ji rizoto lzici. Proste je jim to tak milejsi. Na maso u nas jeste nikdo lzici nevzal, protoze je to neprakticky.
Len 108740
8.2.2019 14:39:10
Ropucho, byla jsem vychovana velmi nobl, spolecne stolovani se vsim vsudy jako standard. Doma jsem si to zavedla jinak, protoze je mi to neprijemne, prestoze jsem tak vyrostla. Lzici nejim, vidlickou velmi casto, protoze prakticky nejim maso ani nic jineho, co by se muselo krajet. Nesnasim spolecne stolovani a konverzaci u jidla, prestoze jsem byla vychovavana k opaku.
Ambrosie 96492
8.2.2019 14:33:38
doma vládne pohodička se lžící, bude holt mít pohodové jídlo spojené se lžící. A vychová v tom nejspíš i své děti.

Ale Ropuchol, to je BLBOST. Steak si nejlépe vychutnám příborem, tak se má jíst. Burger se jí rukama (příbor je totální kravina).
Rajská s kolínkama lžící. Bramborák rukama.

To není o výchově. Umím to naprosto dokonale sníst příborem s ubrouskem na kolenách a citronovou vodou při ruce. Ale nepochutnám si na burgeru příborem tak, jako když ho jím rukama.

Chápeme rozdíl?
Ropucha + 2 120300
8.2.2019 14:32:40
Taodvedle, některé pokrmy se jedí rukou i podle etikety.
V tom problém nevidím. I v případě použití rukou lze jíst kultivovaně nebo jako zvířátko :-)
Ropucha + 2 120300
8.2.2019 14:29:48
Velšice, už jsem tu psala svůj názor, že příjemnější je to člověku v případě, že tak byl vychován.
Kdo bere kultivované stolování jako něco "nóbl", co se musí předstírat venku mezi lidmi, aby neřekli, ale doma vládne pohodička se lžící, bude holt mít pohodové jídlo spojené se lžící. A vychová v tom nejspíš i své děti.
Koníček mořský 156666
8.2.2019 14:25:09
Já zase moc nechápu, jak třeba v některých arabských i asijských zemích uvaří jídlo /jídla , všichni se sesednou a rukama si nabírají z jedné mísy. Svým způsobem je ta pospolitost hezká, svým způsobem nechutné... Já bych měla problém s tím, kolik toho mám vlastně sníst, abych třeba neujídala ostatním, se spravedlivým rozdělením. Ale třeba na to také mají nějaké normy, o kterých následně diskutují na diskuzním fóru ~;)
Carollyn 131058
8.2.2019 14:22:45
Lžící jí děti v mateřské školce, už na ZŠ nás nutili jíst příborem. Ještě chápu jíst lžící v polních podmínkách někde pod stanem nebo ve výkonu vězeňské služby. Lžící jím polévku, nedovedu si představit jíst tak svíčkovou, připadala bych si jako barbar. Toť můj názor, ať si ale každý doma bagruje, jak chce ~:-D!
Ambrosie 96492
8.2.2019 14:16:21
susu, ježiš, no prostě to poznám~:-D

to je jak kouřit přes gumu - je to rozdíl???
[<<Předchozích 170] Názory 171180 z 5818  [Dalších 5638 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.