| Balbína | 99798 |
|
|
30.10.2023 18:58:42
Verim ti. A kazdy metr je taky znat. Jak daleko ho mas od vlastnich oken, kam smeruje.
To vis, firma to vychvalila, zadny hluk. Ale praxe je pak jina. Kdyz mas sousedovo cerpadlo 2 metry vedle vchodovych dveri... Je to trosku jak tinitus. Hluk bezne dopravy a aut je jiny. Taky si dost lidi mysli, ze nasmeruje k sousedovi do tuji a bude odhlucneno. Nebude. |
| Renka + 3 | 26652 |
|
|
30.10.2023 17:40:43
My máme TČ úplně tiché, takže ono hodně záleží, co je to zač.
|
| Balbína | 99798 |
|
|
30.10.2023 15:39:14
Soused ma tepelne cerpadlo vzduch voda. Hlucne nesmirne.
Jakmile jdou teploty k nule nebo pod nulu, to je rachot. My to slysime i pres zavrena okna bohuzel. Normy to splnuje, neni udelane spatne, ale proste je hlucne. Je pravda, ze jsme v radovce a tam to opravdu vhodne neni. Takze u cerpadla uvazovat kam ho umistite, abyste netrpeli vy ani sousedi. Zelen to neodhlucni vubec, to nam potvrdili i technici, kteri delali kontrolni mereni. |
| L+ 2m | 114525 |
|
|
30.10.2023 7:21:40
Hanko, my jsme šli cestou zateplení a kvalitního kondenzačního kotle na plyn.
Manžel to všechno propočítal, vyzná se v tom a tvrdí, že dnes už se fotovoltaika nevyplatí ani s dotací. To máme fve několik, na různých objektech. Ať se rozhodnete jakkoliv, pozor na to, komu to zadáte. Ať je to nějaká firma s historií a předpokladem, že do dvou let nezanikne. Ať se nestane průšvih, viz. Malina. |
| Hanka 75 | 76332 |
|
|
29.10.2023 21:15:52
Krbová kamna - myslela jsem, že dotace na výměnu topení na pevná paliva je tu proto, že takto topit již nelze /nebude možno/, nebo krbová kamna jsou něco co mi "uniklo" ?
Zní to zajímavě a nezlobila bych se mít v domě "živý" oheň, pokud by to bylo i funkční. Kdybys mohla doporučit dobrého odborníka, který to propočítá (udělá projekt), budu ráda za kontakt. |
| Hanka 75 | 76332 |
|
|
29.10.2023 21:12:29
Krbová kamna - myslela jsem, že dotace na výměnu topení na pevná paliva je tu proto, že takto topit již nelze /nebude možno/, nebo krbová kamna jsou něco co mi "uniklo" ?
Zní to zajímavě a líbilo by se mít v domě "živý" oheň, pokud by to bylo i funkční, že to vytopí podlahové topení... |
| Hanka 75 | 76332 |
|
|
29.10.2023 21:10:45
Souhlasím, budeme ho potřebovat. Neznáte někoho, kdo by byl spolehlivý a navrhl řešení vytápení domu a ohřev vody a i s ohledem na současné ceny a pravděpodobný vývoj ?
|
| Žžena | 83005 |
|
29.10.2023 20:30:21
neznámá,
ano, FW dobře vychází ve firmách, kde tu jejich produkci reálně spotřebujou na provoz techniky. |
| Stáňa * | 7932 |
|
|
29.10.2023 19:50:40
Manžel se pracovně zabývá měřením a regulací v teplárenství a FW zatím nechce. Prý dokud se nezvýší efektivita baterií.
A taky prý výkonnost součastných panelů relativně rychle klesá v čase. Nechávám tomu volný průběh. Máme tepelné čerpadlo vzduch-voda. Příští rok chceme rekonstruovat kuchyň, udělat teplovodní podlahové topení a dát tam krbová kamna. Funkční a pravidelně kontrolovaný komín tam je, takže to bude "jen" investice do těch kamen. Takže za mě tepelné čerpadlo, podlahové topení a krbová kamna jako alternativní zdroj přitápění. Ale chce to odborníka, který to vše propočítá. |
| Jojona | 24583 |
|
|
29.10.2023 19:21:36
Pravdu dis
|
Štědrý den v Zoo OlomoucOlomouc
Advent na KarlštejněBeroun
Předsilvestrovský výstup na BrdoKroměříž
Pražský Nový Svět pod rouškou nociPraha 1
Tříkrálový průvod PrahouPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.