| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Roztroušená skleróza

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

  (?)
[<<Předchozích 40] Názory 4150 z 453  [Dalších 403 >>]
muska22 79852
4.8.2017 19:49:08
Nevím co dělat.Zda to nějak řešit.Maminka je na vozíku,má Roztr.sklérozu.Tuto diagnozu má už 33 let.V domově je 10 let.Domovu jde 20 000 měsíčně.Je v podstatě nepohyblivá,tedy nohy,ruce v omezené míře.Na vozík ji musí sestry přesouvat.Poprvé měla zlomené nohy před 2roky,to ji měla ošetřovatelka venku,kde se jí vozík zadrhl,a mamka sjela na zem.No byla to hrúza,nohy polámané na více místech,ale stane se.........Včera mi volali,že má zlomené obě nohy,že prý sjela ošetřovatelce na pokoji z vozíka když jí sundávala tričko.První šok,pak jsem se strašně nasr........Letěla jsem tam,a mamka je celkem ve špatném stavu.Nohy má zlomené v kotnících,sádře,a nejhorší je,že musí ležet jen na zádech.A to pro ležícího člověka je těžké.Ona to řešit nechce,div se ošetřovatelce neomluvila,že jí sjela.Ona je bohužel taková.Jenže, my se sestrou máme jiný názor.Chceme se obrátit na ředitelku.Protože jsme se sestrou dost vytočené,a máme vztek,píši sem,třeba mi někdo poradí jestli to vúbec má cenu nějak řešit.Podotýkám,že mamka je normálně myslící člověk,jen ji neposlouchá tělo.~q~
iiiiiiiiii 69750
13.7.2017 11:53:17
Samozřejmě jsem zavolala na jiné pracoviště. Tam byli velmi vstřícní a chápaví, objednali mě na druhý den hned ráno. Naštěstí to "nic nebylo", ale představa, že čekám tak dlouho na vyšetření, je hrozná.
Mám štěstí, mé zdravotní problémy jsou relativně malé, umím s nimi žít. Při představě, že bych já nebo někdo z mých blízkých trpěl a já bych mu nemohla pomoci kvůli penězům, je mi úzko. Soused před pár lety onemocněl rakovinou slinivky. Ke konci už mu nezabíraly injekce na tišení bolesti. Nepomáhalo takzvaně nic. Byla to hrůza.
Nechtěla bych už zažít, že někdo trpí, ačkoli pomoc je nadosah, oddělují ji jen finance... Proto mě tak příběh paní Martiny popisovaný jejím otcem v blogu tak zasáhl.
iiiiiiiiii 69750
13.7.2017 10:15:31
Ta paní je umístěna ve specializovaném zařízení pro nemocné s RS.
Neřeším, jestli "udělá 6 jointů denně". Má progresivní formu RS, je na tom dost špatně, klasické léky už přestaly účinkovat. Jediné, co jí pomáhá od křečí a bolesti, je konopí. Má na něj nárok. Kdyby si ho zaplatila, tak by ho na lékařský předpis dostala. Jenže ona na to nemá. Žádá proto VZP o to, aby konopí hradila za ni.


"Již před více jak dvanácti lety Martině přestaly pomáhat léky proti symptomům její nemoci. Hlavně se jedná o velké bolesti a křeče, které mimo jiné způsobují, že se nemůže nadechnout a dusí se. A v lékařských zprávách od dvou lékařek specialistek má zcela jasně napsáno, že v současné době jí již pomáhá pouze léčebné konopí. To si ale ona koupit v lékárně nemůže, protože by ji to měsíčně stálo 70.000 Kč. Kterýpak invalidní důchodce by si to mohl dovolit? Z Ministerstva zdravotnictví nám ovšem napsali, že se máme obrátit na VZP, která léčebné konopí dceři může hradit, přestože je tato léčivka zařazena mezi léky nehrazené. Učinili jsme tak, ovšem i tehdy jsme narazili na posudkového lékaře. Vlastně lékařku, MUDr. Stanislavu Fantovou, odborností zubařku. A ta tuto možnost odmítla s tvrzením, že dcera ještě nevyzkoušela opium, syntetické THC a další. Jenže o těchto lécích dceřiny odborné lékařky tvrdí, že je užívat nesmí, protože by to pro ni mohlo mít fatální důsledky."
Zdroj: http://majzlik.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=606175

iiiiiiiiii 69750
13.7.2017 9:52:13
Násilník domácí: "jsem myslel život neohrožující stav"

Zkušenost z vlastní rodiny. Onkologický pacient, nutná operace a odstranění nálezu na plicích, nebezpečí metastáz. Volný termín na operaci zhruba za 3 měsíce. Příbuzný měl "kliku", uvolnil se termín a on podstoupil zákrok asi po týdnu.
Teď chodí na chemo, ale prý tam také bývá čekačka.

A přidám osobní zážitek. Podezřelý nález na prsou, při objednání na vyšetření do odborné poradny mi řekli termín za půl roku! Být to rakovinný nádor, byla bych bez šance.

Ale svým způsobem máte pravdu. Není to "akutní život ohrožující stav", pouze zde hrozí riziko z prodlení.
Mr. Miçkey 124689
13.7.2017 9:06:40
To dam i bez RS, kdyz na to prijde...
K_at 121378
12.7.2017 22:25:48
~t~
K_at 121378
12.7.2017 22:25:07
Iii, z uplne jineho soudku. Clovek z meho okoli se naivne obratil na socku kvuli prispevku na bydleni. Ten dotycny jede fakt na dren, pomoc potreboval v radu nekolika mesicu. Musim rict,ze kdyby preziti te osoby 100% zaviselo pouze na prispevku,uz budou davno pod mostem. Neuveritelna byrokracie, naprosto nechapu,jak si s timhle uradem dokaze poradit clovek, ktery je treba trochu rozumove pomalejsi.... Takze mila vzp me uz ani neprekvapila. Fuj fuj.
Alraune 129596
12.7.2017 22:17:43
Běžná dávka grafika v dtp :)
Alraune 129596
12.7.2017 22:16:40
požívání, ani držení malého množství trestné není, trestná je výroba a prodej, cože je problém tohohle pána. On drogu v celkem nezanedbatelném množství vyrábí.

Já jsem pro legalizaci, byla by to jen uznání současného stavu, trh s hulení v ČR je obrovský a stabilní.
iiiiiiiiii 69750
12.7.2017 20:12:53
Odpověď otce paní M. na dotaz v diskusi u blogu:

"Máte naprosto pravdu, pane Buriane. Když pěstuji pro Martinu konopí na celý rok a použiji k tomu semínka ze Španělska, která jsou rozdávána jen za poštovné, tak mne to stojí do 1.000 Kč. Pokud to pěstuji ze speciálních semínek, kde je obsah THC a CBD přesně pro ni, tak mne to stojí něco málo přes 6.000 Kč. Znovu říkám, že je to pro ni na celý rok. Když ho budu kupovat z lékárny, a je to konopí dovezené z Holandska, tak by mne to na ten rok stálo 840.000 Kč. Co myslíte, pro koho to konopí SÚKL určil? Pro invalidní důchodce? To by si z důchodu nemohl dovolit ani president. "

Tohle je smutné:
"Patrně z nerozvážnosti jsem pak přesvědčil chudáka Martinu, aby na tuto bohulibou organizaci podala žalobu ke správnímu soudu. Po jejím podání bylo těmto jistě šokovaným úředníkům oznámeno, aby se k tomu vyjádřili. Jejich rozhořčení asi bylo veliké. A v osmnáctistránkovém materiálu, který zpětně odeslali k tomuto soudu, a soud nám, nám to pěkně nandali. Ale asi si to zasloužíme. Nám totiž ten úřední pohled naprosto unikal, a vůbec jsme si neuvědomovali, na co vše se takový odpovědný státní úředník takové státní organizace, jako je VZP, musí ohlížet. A vše mi vlastně osvětlila jedna jediná krátká věta, která tam vždy je zapasována do dlouhých souvětí, a která se v tom jejich elaborátu mnohokrát opakuje. Ta věta z ní: „... s péčí řádného hospodáře“."
Zdroj: http://majzlik.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=600733

Řádný hospodář? VZP se svými aférami? Smutné a děsivé...
[<<Předchozích 40] Názory 4150 z 453  [Dalších 403 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.