Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
margotka78 alias shit-roller | 108560 |
20.9.2017 13:45:53
Ano.
Takhle jsem si o prázdninách brala holčinu známých 2 x na chatu a dopadlo to tak, že vši už měsíc průběžně řeším...Holčina byla šíleně zavšivená a já jsem si toho všimla až po týdnu ( holky jsou již větší, tak se češou samy). Na konci prázdnin byla naše holka u jiných známých, ihned jsem je o tom informovala, domluvili jsme se na postupu ( že ji vyčešu a ošetřím vlasy a večer zas holka přijede domů spát a ráno zase autobusem k nim). Takže o tom věděli a bylo to na jejich riziko, že si naši holku vzali. |
Arka | 27734 |
20.9.2017 13:12:45
Na ZŠ informovala škola, takže když se děti vrátily ze ŠvP a měly vši, tak rodiče dávali info do školy a tak pak informovala na stránkách.
Vracely se vždy v pátek, takže přes víkend byla důkladná likvidace a následně denně kontrola hlavy 14 dní + tak 2x preventivně šampon proti vším. |
magrata1 | 95172 |
20.9.2017 7:44:02
Já právě vím o dost dětech, které mají radikálně zkrácené vlasy, protože je snazší úprava. Takže s koncem prázdnin byly ostříhány, aniž by měly vši.
|
Z+2 | 109449 |
20.9.2017 7:24:06
Vši jsou normální kolorit, školkových a školních let. Já považuji za nejlepší prevenci, když má dcera dobře utažené culíky, copánky, pak je slušná šance, že to nechytí. Takže kromě vyčesávání v případě informací o vších, taky vymýšlíme učes, kam se nechytí. A zatím to funguje. Měla je dvakrát, jednou ve školce a jednou ve škole. Informaci o vších ve škole jsme měli asi 25x.
Apropo v září byly obě děti u kadeřníka a syn je hodně radikálně ostříhán a není to kvůli vším. |
magrata1 | 95172 |
20.9.2017 7:17:07
Minulý týden jsem vyčesala dceři jednu veš, informovala jsem rodiče kamarádů a školu. Ten den, co jsem volala do školy, měly obě dcery v notýsku info o výskytu vší. Nadále denně vyčesávám- preventivně. Totéž doporučuji všem aspoň jednou týdně a v případě avíza o výskytu vší denně. Je to nejúčinnější metoda. Já už ani žádné přípravky nepoužívám, stejně zabijí jen vylíhlé vši a mohou se používat jen jednou týdně, takže když ve škole den po aplikaci chytí dítě nové nájemníky, musí se vzčesávat. Mám s tím hojné zkušenosti, nejstarší tahala domů vši po celé 4 roky školní docházky do naší spádové školy. Bylo to pořád dokola, rok jsem odvšivovala přípravkama, akorát z nich má dcera dodnes na hlavě ekzém. Sežralo to X tisíc kč a stejně jsme vyčesávali.
|
Zajdulka | 42924 |
20.9.2017 7:06:02
Bohužel celkem často řešíme, někteří rodiče jsou velmi nezodpovědní.
Okolí informuji, včetně školy. a neboj, odvšivíte se a bude zase líp. |
Kukurice29+3. | 116346 |
19.9.2017 22:47:10
Třeba byla neplodna
|
Monika | 123907 |
19.9.2017 22:43:50
Vši samozřejmě hlásím do školy/školky plus případně rodičům dětí, kteří byli s našimi v kontaktu v době, když už teor. mohly vši mít. A po zjištění ihned odvšivuje a pečlivě vybírám, tj. dětí vypouštím z bytu až poté, co jsem přesvědčena, že nikoho dalšího nemohou nakazit. Naštěstí se nám zatím "zadařilo" u dvou dětí jen celkem 3x (vždy jen jedno dítě), z toho jednou jsem našla pouze 1 veš (která podle poškrábané hlavy už u dcery nějakou dobu žila) a žádné hnidy - nevíte někdo, jestli samečci od vší taky sajou krev nebo jak se stane, že ta "naše" jedna veš evidentně za několik dní nic nenakladla, jenom "vysávala"? (dcera se tehdy drbala několik dní, ale mně to fakt netrklo, myslela jsem, že to je důsledek máchání vlasů v různých "koupalištích" bez omytí šamponem)
|
Termix | 105545 |
19.9.2017 22:16:56
Vždy informuju školu a nejbližší kamarády. Ve škole jsou teda vši snad pořád.
Nicméně ostříhané vlasy nemusí nic znamenat. |
HelenaPa | 48800 |
19.9.2017 21:20:59
Nás to potkalo naštěstí jen jednou. Zrovna jsme byli na víkend ve větší skupině dětí (objevila jsem je až v průběhu toho víkendu), takže jsem raději hned informovala, aby mohli začít provádět preventivní opatření, než se mrchy namnožej.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.