| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Oslavy

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 11713  [Dalších 11693 >>]
vlad. 38059
14.11.2024 16:18:16
Nejlepší koncept pro mě je oslava jako dárek, nechci X dárků, max krásnou kytku, ale ať to někdo zorganizuje a zařídí, oslavenec zdobí a slaví ~:-D
Blanče 42184
14.11.2024 16:18:05
Krom narozenin dvou vnuček, ty se slaví u druhé babičky a oslavy tchyně, to jedeme k ní, většinu u nás. Nejsou to žádné oslavy s bůhvíjakým programem a živou hudbou, ale nás je aktuálně 15 jen nejužší rodina my, naše děti s partnery a pět vnoučat. Takže malá svatba každou třetí neděli:-). S našimi rodiči a jejich partnery, možná 2 kusy single sourozenců a jeden či dva senioři, co by jinak byli sami nás 26. prosince bude letos 25. Pití mají na starosti děti, my s manželem navaříme a upečeme, snachy a dcera nazdobí chlebíčky a mísy, udělají ovocný salát. Kdo je zrovna na ráně obsluhuje malé děti a seniory, jinak vlastně forma rautu nebo v létě grilovačka pod pergolou. Myčku většinou někdo natlačí alespoň jednu. V létě pohoda, v zimě už mě občas štve následný úklid.
Lei 37503
14.11.2024 16:13:17
Zasjaj, to je přesný ~g~~t~, Tvůj popis.

Hele, 70 je jen rodina, bez kamarádů. Muž má 24 bratranců a sestřenic. Až na pár mají všichni rodiny a děti. Pochází od jedenácti sourozenců mužových rodičů.

Jako my kdybychom se někdy brali a chtěli mít na svatbě příbuzné a kamarády, tak bychom museli pronajmout asi Strahov.
Monika 123907
14.11.2024 16:12:35
Ropucho, já myslím, že pokud jsi na Štědrý večer sama, tak vůbec nemusíš vzpomínat na jiné Štědré večery a třeba sedět sama u prostřeného stolu a jíst kapra se salátem a smutnit nad prázdným prostorem pod stromkem. Uděláš si prostě nějaký "normální pěkný večer" a hotovo. Když máš vyhlídku, že rodinu uvidíš a užiješ si ji třeba u normálního oběda nebo kafe a cukroví nebo třeba na procházce jiný den ...
Monika 123907
14.11.2024 16:09:36
Senedro, já si tedy taky dovedu docela dobře představit, že budu na Štědrý večer raději sama než u někoho a to i přes případné dobré vztahy. Bylo by mi třeba líto být sama celé svátky, ale pokud bychom se viděli jiné dny, tak zrovna ten Štědrý den je takový citlivý, že by mi mohlo přijít jednodušší být sama. Takže bych to samé věřila i jiným lidem. Pokud někdo opakovaně říká, že fakt chce být sám (a není to jen takové zdvořilostní upejpání "no, ale abych vám to nenarušoval/a ..."), nevidím důvod mu nevěřit.
Ropucha + 2 120300
14.11.2024 15:57:13
Senedro, já chápu obě strany. Je velmi zažité, že na Štědrý večer nemá být nikdo sám a já mám také nedobrý pocit při představě, že maminka sedí sama a vzpomíná, jak nás mívala všechny kolem sebe.
A na druhou stranu vím, že bych také nechtěla, aby se kvůli mně někdo vytrhoval ze svého domácího prostředí, aby mi dělal společnost, a ani bych nechtěla k někomu na návštěvu. Ze všech těch variant bych si pro sebe vybrala jako nejkomfortnější zůstat sama se svými vzpomínkami, ve svém, s rodinou si zatelefonovat, v klidu si dojít na půlnoční bohoslužbu a byla bych spokojená.
Zasjaj. 54917
14.11.2024 15:23:14
Lei, presne tak. Velka party, prisla i pani Hrazska od vedle, takze celkem sedm dospelych vcetne petaosmdesatilete prababicky. Pak ja a jeden bratranec, ktery byl cely bez sebe z toho, ze si taky smi tuknout sklenicku se stavou. Obrovska udalost ~t~Tu fotku jsem si privezla dokonce i sem. Jak nekdo muze sehnat sedmdesat lidi? No hlavne, ze muz si to zjevne dokaze uzit ~t~
Senedra 14756
14.11.2024 15:09:06
Ropucho,jo maminka 130 km daleko na Štědrý večer ~n~ Chce to tak, nenechá si to vymluvit, zvu jí, zve jí sestra, pořád dokola opakujeme, že může zavolat ve tři odpoledne, v sedm večer a dojedeme pro ní... ne, chce být sama... Budou to dva roky, co otec těsně před Vánocemi zemřel. tehdy mě 23. téměř vyhodila z bytu, ať jedu za svojí rodinou ( tchán zemřel jen pár dnů před otcem a tchýně skončila v nemocnici, takže dost šílená situace). Loni řekla, že potřebuje být sama a ne se ještě na někoho jiného ohlížet... Když někomu řeknu, že bude sama, všichni na mě koukají jak na nevděčnou dceru, která se o matku nepostará. ~e~ Aspoń přijíždí 25.k sestře a pak 26. k nám. Ale moc dobrý pocit z toho nemám, ona to prostě cítí tak, že sama ten Štědrý den zvládne lépe.
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
14.11.2024 13:35:07
jo hodně jsme řešili tchýni a vánoce... ona nějak není ten slavič (a já velmi), takže jsem kategoricky odmítla být na vánoce u ní - v počátcích by mě do kuchyně nepustila a já bych s jejím vařením měla štědrý den úplně pokažený ~t~ (kecám, nejde jen o jídlo, ale celkově bych se musela přizpůsobit a to by mi vadilo)
jeden rok byla ona u nás, ale nějak to nesedělo nikomu.. pak jsem se smířila s tím, že ona opravdu preferuje být sama... takže tam jezdíme víkend před vánoci, dáme si s ní řízky se salátem (dřív vařila ona, posledních pár let to vozím s sebou já), ke kafi cukroví, necháme dárky pod stromečkem (poslední roky vozím i ten stromeček)...
Ropucha + 2 120300
14.11.2024 13:24:08
"děti měly řeči, že přece nemůžu být na Štědrý večer sama, ale mně to vůbec nevadí."

Huso, to jsme řešili s mou maminkou, když ovdověla. Já asi jako jediná jí věřím, že by jí nevadilo být sama, mně by to totiž také nevadilo. Ale málokdo to chápe a zorganizovalo se to tedy tak, že s maminkou někdo bývá a všichni z toho mají lepší pocit.
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 11713  [Dalších 11693 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.