Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Stáňa * | 7932 |
16.1.2024 12:37:42
TaJ, jak má řešeno osvětlení pracovní desky pod oknem?
Budu mít naprostou většinu pracovni desky pod oknem (kromě varné desky) a Toť ještě nemám pořádně vyřešeno. |
TaJ | 81121 |
16.1.2024 11:53:08
Dari, jo, 4 metry máš hned - my v baráku máme dispozici kuchyně takovou, že tam jde jen rovná v jedné lince, aby u protější stěny mohl být jídelní stůl. Na třetí straně jsou dveře a vedle nich potravinová skříň a na čtvrté je topení.
Tu linku máme ve složení - volně stojící lednice, jedna skříňka se šuplíky - na ní stojí mikrovlnka a před ní je kousek odkládací plochy, pak je volně stojící sporák (ten širší 60 cm, je super, předtím jsme měli jen 50 cm), pak je skříňka s dřezem, která má spodní část celou výsuvnou, máme tam koš a úklidové věci. A pak jsou dvě 80 cm skříňky, celé s hlubšími šuplíky, nad nimi je pracovní plocha - takže cca 160 cm pracovní plochy, kde stojí jen varná konvice, krabička s čaji a blok na nože. Nad celou pracovní plochou je hned okno do zahrady, takže spousta světla. Myčku nemáme, ale kdybych jí chtěla, tak bych se musela vzdát té jedné skříňky pod mikrovlnkou. Na té části linky, kde není okno, jsou ještě horní skříňky, nad sporákem je digestoř a nad ní taky malá skříňka. |
Termix | 105545 |
16.1.2024 10:44:19
Bydleli jsme v novějším typu paneláku postaveném až koncem 80.let a vyloženě úzký prostor to nebyl. Tvar do U, součet těch 5 metrů pracovní desky plus tedy ještě dřez a sporák a mezi tím U pořád ještě více než metrový prostor. Skříňky měly normální klasickou hloubku. Ostatně byla tam myčka i trouba a sporák a nikde nic netrčelo.
K tomu ještě jídelna a ta je opravdu prostorná, prostorově oddělená od té kuchyňské části. Byl tam stůl o délce 180 cm a pohodlné tam sedělo šest lidí. Ale přiznám, že jsem nikde jinde takto navržené panelákové kuchyně neviděla. |
Dari79 | 114243 |
16.1.2024 10:28:39
Ta paneláková kuchyně je rovná úzká nudle, stejně dlouhá jako obývák, jen prostě užší... a linku máme po celé té délce, takže ty 4 m, ale musí se tam teda vejít všechno, protože je úzká, takže v jedné řadě máš od ledničky, přes sporák, myčku, dřez, všechny skříňky...
Ono se to nezdá, ale když máš všechno šířky 60 - 80 cm, tak to máš hned zaskládaný vestavěná lednice, vedle toho sloupek s troubou a mikrovlnkou, vedle skříňka s dřezem (ta je teda užší), vedla skříňka s vestavěnou myčkou, a pak až šuplíky... A máš 4 m ani nemrkneš. Sporák už musí být nad myčkou, abys tam vůbec měla kousek souvislé pracovní plochy..., na který ještě na části stojí rychlovarná konvice, kávovar a odšťavňovač S kuchyní v baráku se to vůbec nedá srovnávat. Malá ta linka není, ale dispozice těch místností v paneláku je fakt tragická. |
perko | 104605 |
15.1.2024 20:42:16
Nedávno jsme dělali mamince rekonstrukci celého bytu a linku do L v podobném rozměru. Byla od truhláře a stála nás kolem 80 tis.
|
Blanče | 42184 |
15.1.2024 17:53:10
Mám poskládaný IKEA Bodbyn(bez průhledných částí), návrh jsme skládali sami, spotřebiče s výjimkou dřezu, baterie a mikrovlnky jsme řešili zvlášť, má 460 cm plus asi 120 cm do L, navazuje na ni IKEA gaučík ale ten jsem už nenašla. Na jedné straně jsme ji přirazili na zeď a na druhé (v tom L ) jsem nechala udělat atypické prodloužení desky, tam je linka jen dole, nad kratší stranou je okno. Deska není IKEA, je to tlustá buková spárovka, je širší než IKEA desky. Koupili jsme 3 plotny a krom linky jsou z nich dva jídelní stoly, které různě kombinujeme podle toho, kolik nás je. Dotykové osvětlení pod linkou nám dělal syn. Pořizováno v prosinci 2021, do 1200 tis. jsme se vlezli i s dlažbou, obklady jsme nechali původní.
|
Ekaterina | 67693 |
15.1.2024 17:41:57
Mně od IKEY odrazovala kolegyně - prý obrovská neochota, tohle nejde, tamto nejde... Nakonec si nechala dělat kuchyň od truhláře a má tam všechno, co v IKEE nešlo.
|
holkamodroočka | 156337 |
15.1.2024 17:38:53
Taky mam velkou kuchyňskou linku v paneláku - do tvaru L, a ještě i skrytou velkou zděnou špíž. Byt měl dobré dispozice (chtěla jsem tento konkrétní), a zbytek jsem dala dohromady s architektem. Mám více uložných prostor než jsme meli v novostavbě. A stůl pro 6 (případně 8 lidí) v kuchyňské části. A to nemluvím o komoře, ta je v chodbě. Klasický panelákový byt, původně 3+1.
|
TaJ | 81121 |
15.1.2024 16:42:13
Lenko, my jsme v paneláku měli kuchyň sice malou, ale navazoval na ní hned jídelní kout (ze kterého kdysi naši udělali miniložnici, abychom mohli mít s bráchou každý svůj pokojíček) a jídelní stůl jsme měli v obýváku, takže kdyby naši chtěli, tak by se klidně ta linka dala prodloužit rovně dál a byla by klidně taky 4 m, možná i víc. A naproti jsme měli ještě kredenc a lednici. A vlastně i rohová by se tam dala udělat, naši měli teda v rohu sporák a vyhovovalo jim to tak, ale dalo by se s tím dělat ledacos.
Na druhou stranu teď v domku máme kuchyň jen v jedné lince, cca 4 metry a vedle volně stojící lednice. Do L ani do U udělat nejde kvůli dalším dveřím které tam jsou. Takže jsou různé prostory a panelák neznamená vždycky jen malý prostor. |
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
15.1.2024 16:11:31
taky máme v paneláku kuchyň na délku 5 m, jen je teda úzká...
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.