| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Jak přežít dospívání

  (?)
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 41811  [Dalších 41791 >>]
Stará husa 154854
13.5.2024 20:00:13
Moje děti byly celkem bezproblémové. Žádné chození po nocích, žádné party, žádné cigarety, alkohol nebo drogy. Na ZŠ se učily průměrně, občas byla i na vysvědčení trojka, na SŠ to bylo lepší a na VŠ úplně v pohodě. Co jsou dospělí, vystudovaní a žijí samostatně, nemůžu říct, že by kdy udělali něco, s čím bych měla nějaký problém. Názory mají kompatibilní s mými. Doufám, že to tak bude i nadále.
Yuki 00,03,07 49504
13.5.2024 19:50:41
myslím si, že mi kluci říkali/říkají všechno důležitý

se staršími jsme cigarety neřešili vůbec, nebylo co a věděla jsem to, nejmladšího jsem se zeptala, řekl, že to zkusil, ale víckrát nepotřebuje
Jak to mají s alkoholem vím taky nejstarší si užil v Mexiku, pak už spíš hlídal spolužáky, prostřední to nepotřebuje, ale společensky si dá víno k večeři, když už tam je, no a nejmladší se nám nedávno seznámil s tím, jak se to dělat nemá, od té doby to už prý taky nepotřebuje, zkusil to, stačí, a docela tomu věřím, je denně večer doma

drogy jsou pro všechny odporný

sex - mluvili jsme o antikoncepci, očkování, to teda i jsou, taky věděli hned proč, a úplně nepotřebuju vědět úplně všechno, v tomto věku už fakt ne
babi_ 48341
13.5.2024 19:44:02
U nás jsem byla ten benevolentnější rodič a s pevnějšími nervy já, ale stejně věděly, že "neříkej to tátovi" by neprošlo, spíš začínaly s vyjednáváním něčeho u mě, aby vysondovaly, jestli to vůbec má naději na úspěch (co neprošlo u mě, u táty už vůbec ne).
babi_ 48341
13.5.2024 19:41:52
Co se týká antikoncepce, byla zahrnuta v kapesném, které měly obě děti poměrně vysoké tak, aby si z něj mohly pořizovat oblečení, boty a řadu dalších věcí či požitků dle svého uvážení, vkusu a preferencí. Tu výši jsme počítali na základě reálných nákladů v době, kdy jsme jim ty věci ještě pořizovali my, a navyšovali jsme podle změn jejich životní situace či jimi vznesených oprávněných nároků. Tedy že bychom přímo konkrétně propláceli kondomy apod., to ne.
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
13.5.2024 19:35:45
Mám kluka, už dospělýho. Takže u nás to spíš bylo ať se to nedozví máma. Různý alkolický a hulící příhody jsem se dozvěděla dodatečně. O sexu ho poučil manžel, o holkách jsme se bavili.
Tutenstein Tutenstein 160380
13.5.2024 19:35:20
Holkám jsme platila HA. Chtěly to tak. Jejich drahé polovičky se s placením začali střídat v době kdy začali mít pravidelný příjem ( ne tedy kapesné od rodičů ). Synovi platíme kondomy pokud si řekne. Jeho přítelkyně bere HA. Ale máme kliku, že všechny naše děti sexuálně žijící začaly delšími vztahy v řádů měsíců/let a všechny jsem tedy pak i drahé polovičky znala ( přespávali/y u nás, u nich, atd…).
babi_ 48341
13.5.2024 19:31:40
Mám dceru a syna (dospělé dávno), sdílnější je a vždy byl syn. V dospívání mi něco řekly, něco ne (v zájmu mého klidného spaní ~;) ) a něco zpětně - prý dosud ne vše.

Syn se nás například snažil přesvědčit, že s alkoholem nemůže začít ze dne na den v 18, protože by ho to skolilo - tedy chtěl od nás povolení postupného propíjení se do zkušenosti. A jiné podobné storky s ním.

Dcera ani nevím, jestli pila nedospělá, jestli někdy měla cigaretu nebo zkusila drogy, ale je to tak zodpovědná osoba od dětství jednak od přírody a navíc vycepovaná péčí o svůj DM I. typu, co má od 5,5 roku, že jsem neměla obavy z jejího přístupu (muselo by se stát něco "zvenku", co by neovlivnila).

U syna jsem si "formálně" oddechla v jeho 18 (že už to není moje zodpovědnost), ale jeho názory, plány, prožitky... mě občas děsí dodnes. Myslím současné - co bylo a dopadlo dobře v dospívání neřeším. Navíc do asi nejrizikovější situace jsme ho dostali my jako rodiče, takže mu tak úplně nemám co vyčítat (taky nevyčítám, jen trnu...).
Tutenstein Tutenstein 160380
13.5.2024 19:17:52
O něčem ano o něčem ne o něčem se dozvídáme zpětně ( prý pro jistotu až zpětně). Věděla jsem tedy o těch zásadních věcech a v důležitých chvílích. A tím myslím i fakt zásadní věci, které nebudu rozepisovat.
Protože jsem to už měla 4x je zbytečné to rozepisovat co u koho. Hodně záleží na povaze dítěte . Asi nejvíc byla rozlučka se ZŠ v lese ( doslova), kde nejen že byl na prd signál, ale i dost tma a alkohol. Žádný normální rodič nemohl předpokládat, že tam budou pít limonády :) A ty děti se tam sami neodvezly. Tam jsem tedy se stažených zadkem po telefonu někdy ve 2.00 ráno jela hledat nějaké dítě, ke kterému moje dítě mělo jisté city. Jako o důležitých věcech vím stále tedy i když nám doma žije už jen část dětí.
monam 158013
13.5.2024 18:57:27
Moniko, s nezkušenými mládenci bych asi na prezervativ moc nespoléhala, na druhou stranu HA bych dceři taky necpala. Popravdě nevím, co bych dělala, kdyby se zítra přišla poradit. Asi bych jí řekla ať počká, než něco vymyslím~d~
monam 158013
13.5.2024 18:55:15
Mám podobně starou dceru a moc se nesvěřuje. Měla období, kdy se nesvěřovala vůbec, teď mi něco občas milostivě řekne.
Nealko pivo jí kupuji sama, s cigaretou měla problém loni na táboře a ve škole pak s nějakou elektronickou, ale tady celkem vím, že v tom byla nevinně, ona se cigaret bojí (několik úmrtí kuřáků okolo nás). Na "chlapce" se jí ptá zásadně babička, to já nedělám, nemyslím, že by na něco pomýšlela ale ani nečekám, že by se přišla poradit ohledně anktikoncepce, to budu muset ještě nějak vymyslet. Celkem jí věřím, i když už se párkrát ukázalo, že něco bylo jinak, než nám řekla.
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 41811  [Dalších 41791 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.