Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Jesse |
• |
7.9.2007 9:55:15
Ahoj holky,
s moji japonstinou je to dost blede "beginner" je slabe slovo...hahaha, to pritel uz umi lip cesky nez ja japonsky. To je taky jeden z duvodu, proc oddaluji stehovani, kdyz jsem tam byla ted, bylo to fakt hrozne, nikomu jsem nerozumela, nic neprecetla. Chci ted trochu zamakat na anglictine a hlavne trochu posunout dopredu japonstinu, nez se postehuju. Jinak tam mi nezbude nic jineho, nez chodit do skoly. Pritelovi rodice jsou fajn, hlavne maminka je hodne "open", dela na letisti, takze umi nejake slovicka v anglictine, takze se na me pokousela mluvit anglicky. No, byla to sranda. Jinak jsem samozrejme moc rada, ze v Japonsku bydli taky nejake Cesky, protoze pri predstave, ze tam budu sedet a cekat az pritel prijde v noci z prace, je udesna. Ale je mi jasne, ze zacatky budou tezke. Jinak, Peti, kde ty presne bydlis? Pritel ted zije v Mito-shi, prefektura Ibaraki, ale je mozne, ze se bude stehovat do Tokya, zalezi na praci. Tak nevim, kde skoncim, ale kazdopadne pro zacatek se mi libi Ibaraki mnohem vice nez Tokyo, protoze neni tak rusne a lip se tam vyznam. Tak se holky mejte a zase napiste Jesse |
maruschka.aja04.paja07 | 18767 |
7.9.2007 9:03:55
makys,
jezdite stanovat do stepi? :-) to mi zni uplne neuveritelne! ja si prave mongolsko predstavuji jako rozlehle zelene stepi, po kterych se prohaneji hunove a hrajou polo.. to mam asi hodne odlisnou predstavu od reality, vid? kazdopadne bych se do mongolska jednou hrozne rada podivala, pred nekolika lety dostal manzel nabidku na rizeni regionu, do ktereho take mongolsko spadalo, ale asi bychom bydleli v nejake pobaltske zemi. nakonec presel k jine firme a jsme v singapuru. v singapuru se s malymi detmi zije dobre - cistoucko, bezpecno, dobre skoly a doktori, temer vsechny rodiny s detmi maji chuvy atd. tezko nekde jinde najdes kvalitnejsi zivot (kdyz na to samozrejme mas dostatek financi).. horko a vysoka vlhkost tady tedy je - z pocatku nam (doslova) zplesnivelo dost obleceni, knizky se zkroutily a zezloutly atd., nez jsme si poridily odvlhcovaci masiny. po trech letech tady - uprimne - uz se docela tesim na zmenu, nejradeji uz bych se vratila zpatky do evropy, jezdime tam vzdy na cele leto a minuly rok i na vanoce a cim dal tim vic mi cechy chybi. styska se mi hlavne po 4 rocnich obdobich a jak pises - o vikendu vyrazite stanovat do stepi apod. - to bohuzel v singapuru jako v mestkem statu neni mozne, vsude potkas davy lidi a mam pocit, ze na vsech moznych vyletnich mistech uz jsme byli nespoctukrat. ale nechci si na singapur moc stezovat - zanedlouho se nam narodi dalsi miminko a dobre nemocnice, teploucko a pomocnice doma se mi jiste hodi :-) |
Maky+Kiara04/07 | 69714 |
7.9.2007 8:44:30
Ahoj Petko a Neo,dneska to mam docela nabite,neb prijede rodina s Prahy (mame tady slavnosti mesta),ale v pondeli by nemel byt problem.tak jestli Te uvidim online,tak si muzeme zase pokecat.zatim pp.a hezky vikend,Neni u Vas Taifun,teda ason tchyne mi psala,Jak bylo na Okinawe?Doufam,ze jste si to uzili,je tam krasne.
|
Petanda + Neo (10.9.05) | 26704 |
7.9.2007 4:31:33
Ahojky,
a ja myslela, ze tu v Japonsku skoro zadni Cesi nejsou:-)))) Ja ziju v Japonsku skoro 3 roky, je mi cerstvych 25 a mam skoro 2 leteho chlapecka - Neo. Manza je Japonec. S Market jsme si uz trochu po Skypu popovidali. Zajimalo by me, Jessy (snad jsem to nezkomolila), jak jsi se s pritelem seznamila a jak to mas s praci, kdyz se hodlas stehovat do Japanu? S japonstinou a tak? A take jak se k vasemu vztahu stavi jeho rodice? Fili - tak to blahopreji k dalsimu ditku. Mne to jedno bohate staci, dalsi zatim neplanuji a na zarijovky nechodim, nejak si nemam s ostatnimi co rict. Asi je to tim, ze ziji v tak odlisne kulture. Tak Turecko nebo Cina ju? Jaky z toho mas pocit? A na jak dlouho byste jeli? Zdravim, zatim se tu mejte Pa Petanda P.S.: Jestli budes mit Market cas, dej mi vedet a muzem se zase domluvit na Skype.Pa |
Fili | 31158 |
6.9.2007 20:54:49
Ahoj holky,
omlouvam se, pokud vam skacu do diskuse. Chtela jsem oslovit zejmena ty maminky, ktere ziji v Cine ci v Turecku, zda by mi nenapsaly neco malo o tamnim zivote. Jak se jim tam zije s detmi a jak si na danou zem zvykly. Manzel pravdepodobne bude muset odcestovat do jedne z techto zemi a my s nim. Ted jsme vsak ve fazi rozhodovani. Proto bych rada znala vase nazory. Pokud by jste si udelaly cas na napsaly mi, tak bych vam byla velice vdecna. Petando!!! Ahoj. Jak se mas? Jak se ma Neo? Chodis jeste na diskusi zarijovek? Ja uz, bohuzel, ne....vubec nestiham. K Matejovi se nam v cervnu narodila holcicka Linda, stale delam do prace, takze je to ted docela srumec:)) Ale je to fajn. Jsem rada, ze jsem te zde zaregistrovala. Mej se moc krasne a pohlad prcka:)) |
Katy |
• |
6.9.2007 16:57:25
Ahoj Jesse, taky jezdim do Tokya, nejake pratele mam,japonsky se v zakladu domluvim, kdybys chtela muzem se nekdy scuknout, jen stale nemam toho praveho pritele, jeste mne to asi nepotkalo, tak uvidime...maminka teda uz jsem, moje kuratko nosi jmeno Natalie, je ji uz 14, zatimco mi tahne na 33, to je des bes, jak to utika...
|
MAKÝŠ,Vašek04,Jíra05,Kája08 | 28831 |
6.9.2007 15:49:10
Ahoj Maruschko,
my jsme v Ulanbaataru na český ambasádě, takže práce, bydlení a tak je v pohodě. Paměť naší babičce jsem četla před odjezdem skoro jako povinnou literaturu :-) Mongolsko se strašně rychle mění. naši předchůdci říkali, že před 4 lety tu fakt byl problém cokoliv sehnat. Teď už je jen problém zjistit kdy a kde to mají... Ulaanbatar je zvláštní město, celkem špinavý, šedivý, žádná zeleň, je to něco úplně jiného než zbytek Mongolska. Ale hned "za rohem" je step, lesy, příroda, takže vyrážíme často pod stan a je to fajn. Starší Vašík teď začal chodit do školky, česko mongolské, ale pochybuju, že bude mít něco z angličtiny :-), mladší Jíra má chůvu, páč já na půl úvazku pracuju. zatím jsou ve fázi zvykání. A co u vás? jaký je tam klima, v Singapuru musí být docela teplo a vlhko, ne? a co vy tam děláte, povídej :-))) |
maruschka.aja04.paja07 | 18767 |
6.9.2007 15:16:31
ahoj makys,
kde v mongolsku zijete? cetla jsem pameti moji babicce od petry hulove, znas tu knizku? je to v mongolsku takove jak pise? jake to mate v mongolsku s jidlem, bydlenim, praci a dopravou? nejak si zivot tam nedovedu predstavit. pamatuji se, ze jsme na stredni skole meli jakousi spolupraci s jednou mongolskou skolou (ted ale nevim kde, asi ne primo v ulambataru) a reditelstvi jim chtelo poslat nasi vyslouzilou kopirku a jeste nejakou elektroniku a oni to odmitli, ze maji prisun elektrickeho proudu jenom par hodin denne.. to uz je asi davna historie, ze? ja ziju uz 3 roky v singapuru, behem pristiho roku se pravdepodobne budeme stehovat do hong kongu.. to asi neni takova exotika jako u vas, ze? |
jesse |
• |
6.9.2007 10:32:56
Marky, poslala jsem ti email, tak se mrkni.
Jesse |
Maky+Kiara04/07 | 69714 |
5.9.2007 20:22:00
Jesse,tak mi napis je nemam Tvuj meil,tak si t enemuzu zaregisrtovat
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.