Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Saamajna | 115449 |
1.11.2024 15:20:29
Nemeli jsme.
Nikdy, manzel tohle nenavidi. Rozmaha se to tady neskutecne a vytlacuje tradicniho svatyho Martina. To chodi kolednici s lampionkama a zpivaji pisne. To milujeme. Takze kdyz vcera nekdo zazvonil, bylo to samy, co kazdej rok: otevrit dvere a "My halloween neslavime, nemame nic pripravenyho. Prijdte na sv. Martina, to budou uzasny sladkosti." Zabouchnout dvere. |
TaJ | 81121 |
1.11.2024 15:12:58
Rose, přesně a já v domku zase z okna vidím, kdo stojí u branky, otevírat nemusím. A u branky nemáme ani zvonek, ale k nám nikdo neohlášený vlastně nechodí. Když čekáme řemeslníka, nebo nějakou zásilku, nebo návštěvu kamarádů, tak všichni stejně volají, že už se blíží. A obvykle jsme domluvení na nějakou hodinu, tak občas koukneme z okna, nebo slyšíme přijet auto apod. A když jsme v létě vzadu na zahradě, tak bychom tam zvonek stejně neslyšeli. Fungujeme takhle už 20 let a nikdy jsme nic důležitého neprošvihli.
|
Evelyn1968,2děti | 6269 |
1.11.2024 15:06:02
Máme ve vchodě kameru a bzučák, na dveřích kukátko. Vím přesně, kdo zvoní. Neohlášeně nechodí ani domovník, vždycky je upozornění na nástěnce.
Známí se hlásí předem, nepamatuju, kdy naposled zvonil někdo neohlášeně, možná za socíku bez telefonu, a pak různí otravové nabízeči, těm neotvírám, ale to už je u nás zakázané. V době mobilů mi to přijde jako slušnost, upozornit hostitele předem |
Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
1.11.2024 14:57:16
My máme u zvonků kameru a doma obrazovku, takže vidím, kdo zvoní dole. A kdo je za dveřma vidím kukátkem. Takže se můžu rozhodnout komu otevřu a komu ne.
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
1.11.2024 14:56:50
tak třeba v paneláku tohle odpadá - u vchodu bzučák a telefon a na dveřích do bytu kukátko
|
Žžena | 83005 |
1.11.2024 14:52:10
"Vůbec bych neotevřela"
To nevím, jak bys chtěla v praxi realizovat, když bez toho otevření nevíš, kdo za těma dveřma je. Když u nás někdo zvoní, normálně jdem otevřít. Dokud neotevřu, tak nevím, jestli si chce soused půjčit žebřík, dítě si zapomnělo klíč nebo se jde kamarád zeptat, jestli může synátor jít ven... no a nebo jestli jsou poprvé v životě posledního října za dveřma koledníci. |
kysnutá knedla | 99495 |
1.11.2024 13:59:15
Ja som mala včera s deťmi v MŠ tému “Dušičky vs Halloween”.
Okrem rozdielov sme sa dostali aj k téme smrti, podané to bolo ale opatrněji než som postupovala u vlastních dětí. |
boží žena | 67104 |
1.11.2024 13:51:07
Já to ale nepovazuji za chybu, přirozený vývoj spis
Podpořený reklamou a libivosti Já mám deti velké, na hřbitov jsme chodili v tu dobu pro atmosféru, samozřejmě i vzpomenout, ale hromadné povinné nájezdy a výzdoby a uklidy hrobu ,co praktikovali me babicky ,do toho jsem ještě nedorostla |
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
1.11.2024 13:40:45
"Dnešní děti možná už Dušičky znát nebudou"
boží, ale to je vlastně tvoje chyba protože "ani já je teda nijak neprozivam" já halloween miluju (určitě úplně nová a překvapivá informace v kontextu s mým předešlým psaním ), ovšem to neznamená, že bychom nedrželi i dušičky jako takové... jo, rozjíždíme se tak trochu s kalendářem a letost to zrovna vyšlo tak nešikovně, že halloweenský večer si uděláme na dušičky, ale jinak to celkem rozděluju... halloween slavíme strašidelnými kostýmy (spokojíme se s nějakým tím líčením, strašidelnými náušnicemi, náramky, řetízky, případně paruka nebo klobouček), uděláme si děsivé občerstvení v podobě dortu, muffinů, párečků v těstíčku, ovocný salát s želé očičky, krvavý čaj a podobně, vyřežeme a rozsvítíme dýni, zapálíme lucerničky a koukáme na strašidelné filmy... celý listopad bude na dveřích věnec z kaštanů s ducháčky a netopýry, na zrcadle v chodbě nějaké krvavé otisky dlaní... no a taky v rozmezí 2 týdnů objedeme hroby, očistíme náhrobky, položíme vazby, zapálíme svíčky (v našem pojetí je to především hroby z mužovy strany, vezmeme s sebou tchýni; z mojí strany je to hrob mé maminky a dědečka, ale tam chodíme pravidelně při každé návštěvě u táty)... doma si 2.11. večer zapálíme svíčky a vzpomínáme... myslím, že děti bez potíží rozlišují obojí pojetí vzpomínky na mrtvé, nedělá jim problém oboje pojmout jako součást svého života... |
Ropucha + 2 | 120300 |
1.11.2024 13:27:18
Boží ženo, u mladší generace je to dost možné, že budou znát Halloween jako duchařský karneval, aniž by ho spojovali se vzpomínkou na vlastní zemřelé předky, natož na světce.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.