Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Rodinová | 140078 |
31.10.2024 19:08:43
Ono se na halloween koleduje?
Jako na velikonoce? Nemam nic. Alkohol |
Žžena | 83005 |
31.10.2024 19:02:35
Tak dám anketu:
Pokud by Vám teď u dveří zazvonila banda koledníků, máte sladkosti na rozdávání? Vykopnu: Nemám doma ani prd, sladkosti vůbec neskladujem (když už něco koupíme, tak to rovnou sežerem) a že si někdo usmyslí zahájit na moravské vsi tradici halloweenského koledování by mne v životě nenapadlo. |
Čumča. | 160024 |
31.10.2023 11:17:39
"souhlasím s tím, že tradice jsou tmelící rodinný i společenský prvek a že zábava má v životě své místo."
no sláva však my z tebe Ropucho to mravokárcovství dostaneme, nakonec i na Stardance koukneš |
Čumča. | 160024 |
31.10.2023 11:15:58
Rose, to je skvělý
|
Ropucha + 2 | 120300 |
31.10.2023 9:54:53
Rose, myšlenka (radostného) překonání strachu ze smrti, tmy, duchů atd.. je dobrá, to je pro děti myslím přijatelné vysvětlení Halloweenského třeštění
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
31.10.2023 9:24:57
ropucho, jen ještě k "happy halloween"
teď zrovna jsme o tom mluvily s nejmladší dcerou - v rádiu řešili klasicky halloween vs dušičky, tak to byla hezká příležitost to rozebrat takže jsme si vysvětlily, že dušičky jsou o vzpomínání na naše zesnulé, kteří už s námi nejsou a jsou jen v našich srdcích a myslích, že svíčku zapálíme jen na znamení, že na ně myslíme... zatímco halloween je o tom mísení světa živých, mrtvých a nemrtvých, a taky o přijetí strachu... ze smrti, ale především o překonání strachu ze strachu... proto se lidé vzájemně straší, zahánějí tím vlastní strachy (zlé duchy) a tím, že se strachu postaví a překonají ho, mohou jít snáz dál... že když se bojí jít do sklepa, je to strach z toho, že se bude bát, když ovšem ten strach překoná a do toho sklepa se nakonec vydá, obvykle zjistí, že tam není čeho se bát... proto si v klidu a bezpečí domova společně pustíme strašidelný film, abychom si ten "strach" ochutnali společně, když víme najisto, že je to jen jako... |
Ropucha + 2 | 120300 |
31.10.2023 9:05:22
Rose, rozumím, jak to myslíš.
Já mám od určité doby problém "slavit", když pro mě není srozumitelný předmět oslavy (což konkrétně při Halloweenu příliš není - chápu pohanskou mytologii, magii dlouhých nocí a představy otevřených hrobů, ale "Happy Halloween" mi smysl nedává), ale souhlasím s tím, že tradice jsou tmelící rodinný i společenský prvek a že zábava má v životě své místo. |
Ropucha + 2 | 120300 |
31.10.2023 8:55:27
Slavení jídlem (a pitím) je myslím všeobecně nejoblíbenější napříč generacemi
|
Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
31.10.2023 8:47:29
Taky slavíme především jídlem. Využívám příležitost vyzkoušet něco zajímavýho.
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
31.10.2023 8:38:39
" ne každý musí chtít "slavit" všechno"
ropucho, zase tolik ke slavení toho není, to by pak nebylo vytržení ze všednosti, ale všednost sama a upřímně většinu svátků jsme si modifikovali trochu po svém, slavíme tak, jak nám to připadá přirozené, samozřejmě s výrazným ovlivněním obecných zvyklostí... i ty děti obvykle vědí proč děláme, co děláme, nejen že slavíme, ale mluvíme o tom před, během i po svátku jako takovém tupé "poskakování s mávátky" by pro mne taky nebylo no a teda nemalým dílem se na "úspěšném slavení" podílí specifické jídlo jsme prožraná rodina, máme rádi dobré jídlo a tak se klidně stane, že celý svátek je postavený především na jídle, jako třeba husí hody na sv. Martina - manželův svátek je v tom nakonec tou nejmenší věcí (vlastně jen "dostane k svátku" hostinu )... děti se těší na husu na kaldoun, na tousty s jatýrky, na brusinkové zelí i sladké rohlíčky - tahle večeře je pro ně takřka na úrovni štědrovečerní večeře |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.