| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Peníze a bydlení : Úklid domácnosti

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

  (?)
[<<Předchozích 330] Názory 331340 z 22706  [Dalších 22366 >>]
Federika 14090
17.1.2023 11:43:47
Můj manžel už nedělá doma vůbec nic, jako myslím, co se týče baráku. Všechno jen já a tak si to chci zjednodušit v co největší míře.
I příští terasa nebude dřevěná, kámen nebo něco takovýho , kamenná dlažba,dlažba co vypadá jako kámen...
TaJ 81121
17.1.2023 11:40:50
Federiko, my už teď děláme spíš jenom na zahradě, dřív jsme svépomocí různě něco vyráběli, vylepšovali, tak se nějaký ten schovaný materiál pořád hodil. Co máme od předloňska tu novou garáž a kůlničku na nářadí a celkově tak nějak všechno hotové, tak už jsme taky ty různé zbytky zlikvidovali, už není moc na co je využít a taky manžel už toho nezvládne tolik, co dřív. Stejně tak už letos chci vytřídit tu půdu, po synovi teď už nebude co schovávat, kromě oblečení, to průběžně předáváme kamarádce pro podobně staré kluky, takže už by tam potom nic přibývat nemělo :-)
Federika 14090
17.1.2023 11:32:16
Ne, my moc kolem baráku neděláme~:-D
TaJ 81121
17.1.2023 11:31:24
Federiko, sekačku máme v zahradním domku, ale substrát teda nevyhazuju, občas přesazuju třeba doma nějakou kytku, nebo mám nějakou novou apod. a tu hlínu potřebuju, přece tu nespotřebovanou nevyhodím a nepoletím pak kvůli jedné kytce kupovat novou? To samé tu máme hromadu květináčů a truhlíků, během roku pořád nějaké potřebuju, ať už uvnitř v baráku, nebo venku na zahradě... Ale vy vlastně moc kolem domu neděláte, tak to potom asi jo...
TaJ 81121
17.1.2023 11:29:00
Lupus, přesně, kolem domu prostě takovéhle věci občas potřebuješ a nikdo pro to přece nebude pokaždé jezdit někam a teprve to kupovat...taky máme vzadu na zahradě nějaká dlouhá dřeva, ale úhledně poskládaná a přikrytá, aby na ně nepršelo apod. A je to v místech, kam není vidět ani z ulice, ani z baráku z okna, když koukneme na zahrádku, stejně jako ty kompostéry jsou taky očím schované, ale bez nich bych být nechtěla, na záhony se hodí kompost pořád, někdy ho používám i do květináčů a vyhazujeme na něj všechny různé zbytky z kuchyně - slupky od všeho, sáčky od čaje...každý den jednu plnou větší misku. Kdybych to měla házet do popelnice, tak to tam bude smrdět a museli by nám ji vyvážet daleko častěji. Takhle ji vyvážejí jednou za 14 dní, ani není plná a nic nesmrdí. Papír, plasty, sklo, elektro, nápojové kartony a použitý olej z kuchyně taky dáváme do tříděného odpadu.
Fern 155759
17.1.2023 11:26:03
Ty máš tohle autoimunitní onemocneni?
Federika 14090
17.1.2023 11:25:23
Sekačku nemáme, ale chápu, zavřel abych někam. Kolečko nemáme. Zbytky dlaždic, cementu, substrátu vyhazuju, já to akt nesnáším. Ale bojuju vždycky s manželem, ten shromažďuje prostě všechno. Kolem baráku chci mít prostě všechno, nenávidím i opřený koště o fasádu.
Lupus 87642
17.1.2023 11:19:40
Asi jsem hromadič. Ale snažím se opakovat si to a udržovat náhled :-).

Nejtěžší je asi nastavit a udržet míru. Pár zavařovaček se hodí. Ať když člověk chce mít - co já vím, pár skleniček džemu nebo vyprat štětec v ředidle.
Takže za sebe to dělám tak, že máme ve sklepě jednu přepravku velkejch, jednu malejch a šlus. Ale chce to sledovat parazitní hromádky sklenic. Řeší to můj přítel sběrný dvůr :-).

Kolem domu je asi těžké něco nemít. Potřebuju prkno k záhonu. Půjdu ho kupovat do OBI? No asi sotva, někde mám malý štos dřeva, z toho si vezmu. Pokud má člověk zahradu, potřebuje mít někde pro ni zázemí - sekačka, kolečko, nářadí, pár květináčů, pytel se substrátem ...
Zbyl mi cement? Zavřu a uložím - pokud ho do zimy nespotřebuju, ztvrdne a jde pryč, ale nevyhodím hned.

Na spoustu věcí, u kterých tuším, že by na využití čekaly dlouho se hodí vsezaodvoz.cz. Člověk nevydělá, ale obvykle to otočí dost rychle.

No a samozřejmě přítel sběrný dvůr.
Vánoční dekorace na Favi.cz - největší výběr
Federika 14090
17.1.2023 11:19:35
Já mám auto místo nohou, odjíždím a přijíždím denně domů třeba pětkrát.
Manžel taky. Autobus tu jede, ale ten využívají jen děti.
Koníček mořský 156666
17.1.2023 10:49:43
Hromadění a válení věcí kolem domu naprosto nesnáším. Můj muž k tomu má trochu tendenci, ale v tom jsme si udělali jasno hned zpočátku. Nebude válení věcí a bordel, bude laskavá, milá a spokojená ženuška. Párkrát jsem udělala "bugr" a tohleto ~o~, párkrát jsem udělala čistku. No a teď máme věci uspořádané, uklizené a poměrně přehledné, muž dokonce jednou za čas sám usoudí, že něco přerovná, vyhází a uklidí. Takže trošku hromadíme, protože v baráku se občas něco fakt hodí, ale v "bordelu" máme systém a řád, občas vyhážeme nepotřebné a hlavně nic není nikde vidět. V garáži máme auto + kola, v dílně nářadí, v zahradním domku věci na zahradu, ve špajzu věci do domácnosti a zásoby. Půdu a sklep nemáme, domek malý, takže my hromadiči nejsme.

Co nesnáším, je trend v našem městečku válet na svých pozemcích vraky aut. Taky nesnáším takový ten "vesnický" bordel na pozemcích, různá dřeva, kusy něčeho, stavební materiál atd., co se bude jednou hodit.
[<<Předchozích 330] Názory 331340 z 22706  [Dalších 22366 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.