| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Bipolární afektivní porucha

  (?)
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 1151  [Dalších 1121 >>]
nekázanka 7331
21.4.2017 19:37:47
Osobní zkušenost nemám, ale podle toho, co se píše na jejich webu, to vypadá, že mají velmi strukturovaný program a pracují systematicky. A tedy sympatické je, že to je malá klinika a že přednostka je mladá. A že děti tvoří komunitu a každé má svého terapeuta, který s ním pracuje. Teraoeutická nabídka je hodně pestrá, to je taky prima.

Jasně, web je jen prezentace navenek, důležité je, jak to tam doopravdy chodí. Každopádně držím palce!
margotka78 alias shit-roller 108560
21.4.2017 19:32:38
A myslíš že od toho pomůže psychiatrická léčebna? ~d~
Jinak chápu, že to asi není jednoduché.
Nepomohlo by spíš nějaké společné sezení u psychologa?
Mamisek 92670
21.4.2017 19:08:15
Tak ji pozdravujte a ze ji drzim palce a pevne nervy. Je to narocne a prijde mi to vuci ostatnim clenum rodiny nefer, ze denne maji doma dusno :-(
Mamisek 92670
21.4.2017 15:30:38
Dobrý den, dcera má bipolární poruchu, je medikovaná, už nemluví o sebevraždě, ale jinak to žádná harmonie není. Její chování se stále horší, možná je to porucha chování, možná nevychovanost, zneužívání svého stavu. A já jsem evidentně neschopná ji zvládat. Nedá se s ní domluvit, neposlouchá, odmlouvá, neustále mění nálady, je hnusná na všechny kolem, nechce se učit ani pomáhat doma....byla mi doporučena dětská psychiatrická léčebna Racek ve Šternberku. Dřív jsem nechtěla ani slyšet, ale už jsme na pokraji sil, není u nás jediný den, kdy by byl klid. Asi nám nic jiného nezbyde. Máte někdo s touto léčebnou osobní zkušenost (s hospitalizací dítěte, nikoliv dospělého. Děkuji.
*Pavel K* 26064
16.12.2016 3:18:56
Mám BAP. Projevila se u mně až v 38 letech. Jistě...již dříve jsem míval projevy, ale zanedbával jsem je. Netušil jsem, že něco takového existuje. Později jsem se dověděl, že touto poruchou trpěl pravděpodobně můj děda a strýc. Bohu žel jsem se to dověděl od cizích lidí. Oba se zabili. Má rodina mi to zatajila a poté, co jsem začal mít ataky, tak se mně velice rychle zbavila. Rodiče, bratr i sestra žijí, ale již se se mnou nestýkají. Život s BAP člověka změní. Já osobně více trpím depresemi. Mám-li rok rozdělit na deprese, normální život a mánie, tak je to poměr 75/15/10. Není to snadné. V depresi, ať už je mírná, či těžká, neprožívám radost. Bývám smutný, plačtivý, nechutná mi jídlo, nevěnuji se koníčkům, nedokážu se bavit s lidmi a mam narušený spánek. Dá se říct, že se uzavírám doma a pokud se mohu soustředit, tak jen čtu. To je jediné, co mi ze života zbylo. V období, kdy jsem v tzv. remisi, tak zajdu a nebo zajedu za kamarády, zajdu si zaplavat, projedu se na kole. V období mánie bývám hodně aktivní, ale není to tak, jak se píše. Nerozhazuji peníze, nejezdim v autě riskantně, nejsem agresivní...Jen se snažim dohonit to, co jsem "zameškal", občas se napiju a nechodim spát. Nespim celé dny a někdy třeba týden. Po takové manii většinou přijde těžká deprese. Naprosto ztratim chuť žít. Několikrát to vedlo k sebevražednému jednání. Následuje dlouhé léčení v psychiatrické nemocnici, remise a pak se vše opakuje. Znovu, znovu a pořád dokola. Neni důležité, kolik máte prostředků, jaké máte bydlení...Já mám vše. Sociálně se mohu jistě zařadit do "nadprůměru". Být zdráv, určitě bych měl hezký život. Jenže nemám. Tato nemoc si s vámi pohrává. Nedá se zlomit vůlí a někdy ani léky nepomáhají. (denně beru kombinaci 13-ti tablet a připočtu-li prášky na spaní, tak je to o jednu až dvě navíc). Žiju tak již osm let. Psychoterapie též nepomáhá. Jsem s tím smířen. Stejně tak jsem ovšem smířen i s tim, že se můžu znovu dostat do situace, kdy už mě život omrzí. Pokud žijete s člověkem, který BAP má, buďte trpělivý a nebo raději odejděte. Takovému člověku nepomůžete a pokud ho nevyhodíte na ulici, tak mu ani neublížíte.
Unavená
  • 
3.5.2016 13:45:46
Píši jako matka, které onemocněla dospělá dcera bipolární afektivní poruchou. Bipolární poruchu v rodině nemáme, nevím o tom, prostě se tak stalo a dcera onemocněla, je to nejspíš osud.Moc bych si přála vrátit čas, aby bylo vše jako dřív, ale bohužel to nejde.
Ale upřímně, neumím si představit, že by dcera měla být matkou. Myslím si, že člověk sám se sebou má spousta starostí a střídání deprese a mánie je pro člověka a pro blízké okolí značně vyčerpávající a do toho všeho se starat o miminko a vychovávat jej, no nevím. Chápu, že jako žena toužíte po miminku a manželovi porodit potomka, ale musíte zvážit veškeré pro a proti. . Poraďte se se svým lékařem, ten nejlépe Vám může poradit, zda těhotenství doporučuje. Hlavně Vám musí být manžel silnou oporou a i rodina, protože přijdou jistě chvíle, kdy i manžel bude unavený a bude potřebovat pomoc on. Moc Vám to děťátko přeji a ať je Vaše rozhodnutí jakékoliv,tak ať Vám vše dobře dopadne a buďte všichni silní, protože tu sílu, hlavně psychickou budete moc potřebovat!!!A ještě jako zralá žena Vám můžu říct, že život se dá žít i bez děťátka, není úděl žen rodit. Mějte se moc hezky.
Alraune 129596
30.1.2016 1:52:27
A to ti přijde legrační? Je to asi, jako smát se člověku s cukrovkou, že má hypoglikemickej záchvat.~o~
petr jansky
  • 
30.1.2016 1:32:53
Dobrý en všem,

mám za sebou vztah s osobou, která trpěla bipolarni afektivní pouchou.Poznal jsem jak hrozná nemoc to je. Do té doby kdyby mi někdo řekl, že tímto někdo trpí, myslel bych si ,že minimalně simuluje.

Není to žádná legrace a zejména ve vztahu by o tom měl být partner informován a poznat co taková nemoc znamená.Jak se k dotyčnému chovat, co je potřeba dělat.

Už dlouhou dobu s zabývám myšlenkou na založení občanského sdružení pro lidi, trpící touto zákeřnou nemocí. Uskutečnňovat přednášky, společná setkání s odborníky, ale i setkání lidí s touto nemocí při relaxačních pobytech a možností diskuze.

Oslovil jsem už i několik odborníků i lidí z řad nemocných a setkal jsem se s pochopením a zájmem. Rád bych uspořádal k tomuto nějaké setkání a pobavil se o tomto.Předem podotýkám, že jsem ochoten se tomuto věnovat plně, ale vše je dnes o financích. A proto budu rád za příspěvky jakékoliv k nastartování tohoto projeku.

Je mi naprosti jasné, že v dnešní době různých nekalých praktik nebude snadné shánět finance, ale podle vzoru líná pusa holé neeštěstí se o to pokusit chci.

Budu moc rád za zájem lidí, kteří by byli ochotni se na tomto jakkoliv podílet.

s pozdravem a přáním lepších dní


Petr tel.606 994 229 email:mgr.petr.jansky@post.cz
kousavá 149529
14.1.2016 11:41:40
saamajna - no tyjo, já jsem slabý odvárek! (ne že bych si stěžovala)
Musím říct, že to, co jsi popsala je fakt mazec. Má takový štěstí na okolí, že to snad není možný. Určitě musí být skvělá (nejen v práci, ale i jako osobnost), že toto všechno dokázala ukočírovat, nepřijít o práci, že nad ní okolí nezlomilo hůlku a vůbec. To je důkazem toho, že i nemocný může dojít štěstí ~x~ Pokud se vídáte, tak vyřídit, že klobouk dolů...

Někdy se mi zdá, že ti spíš echt nemocní jsou typy, co jsou kreativní, bohémští, umělecky založení lidé. Ale pád z manické fáze do opačného pólu musí být o to horší. Když jsem kdysi seděla totálně v prd.li před doktorkou, říkala, že i Miloš Kopecký byl bipolární (jako náplast na to, jak jsem se cítila a jakou diagnózu mi sdělila :D )
My pragmatici (já), přízemní účetní, snažíce se kontrolovat se, (já se zmůžu z uměleckého hlediska tak maximálně na blog vyšší střední třídy a to ve chvílích depresí ho mažu), máme mánie jaksi přízemnější a jsme spíš ty depresivní typy.
Teda nejspíš to není pravda, ale takto jsem to vypozorovala v léčebně (ačkoliv teď už se neříká léčebna nebo šaškec, ale nemocnice, což zní, dle mého názoru, mnohem líp, že).
Saamajna 115449
14.1.2016 9:03:38
Jo a ten manzel je zadany dr. informatiky. V soucasnosti na vysoke pozici.

Kdyz byla tehotna, tak jeste studoval.
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 1151  [Dalších 1121 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.