| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Klíšťata

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 3804  [Dalších 3774 >>]
Čumča. 160024
12.8.2024 20:47:14
Moniko, a po těch atb ti neměřili znovu hladinu protilátek?

Řešila jsem chronickou boreliózu u malého syn a u sebe, dostali jsme hladinu protilátek na nádherně nízké hodnoty, ale chápu to tak, že borelka může kdykoli udeřit znovu, když budeme v nějaké zátěži a imunita si vlastními silami neporadí...

Já byla tehdy extrémně unavená, syn plačtivý, věčně zimomřivý, léčili jsme se přes rok
Okolík 129526
12.8.2024 20:42:13
Borelióza je způsobena bakterií Borellia. Můžeš ji mít vícekrát. Podle obsahu protilátek v krvi se dá určit, zda probíhá akutní fáze a nebo jsou protilátky "odminula".
Flek může být atypický, nemusí byt vůbec.
Na tvém místě bych šla na testy, do týdne bude jasno, podle výsledků bych brala/nebrala ATB.
Ta nemoc je velký prevít, nezanedbej to.
Mezi příznaky klíšťové encefalitidy flek spíš nepatří. Může to být i jiná infekce, ovšem ta by s nejspíš léčila taky ATB.
magrata1 95172
12.8.2024 19:31:40
pokud to je měsíc staré, protilátky budou dost vysoké, aby se poznalo, že je to nová nákaza. Ale já po zkušenostech s borelkou (měla jsem 2x), bych nečekala na výsledky a radši bych využívala ATB. Já jsem teda měla za deset let ATB asi 2x, tak bych neřešila, že je beru zbytečně.
Monika 123907
12.8.2024 17:27:18
Objevil se mi o víkendu flek, resp. spíš něco jako "šlinc" (červená skrvna velmi podlouhlého tvaru napříč podbřiškem) v místě, kde jsem cca před měsícem (možná i víc) měla klíště. Do pátku tam byla malá oválná červená skvrnka, nezanícená. Nevypadalo to ani předtím natož teď jako "klasická" skrvna při borelióze, ale nevím, co jiného by to mohla být. Boreliózu jsem už měla, myslím 2018 nebo 2019, se standardní skvrnou se světlým středem a příznaky viózy, první stadium jako podle učebnice, přeléčeno ATB, bez dalších problémů. Je mi jasné, že když je to virová věc, můžu asi mít boreliózu znovu. Ale dá se to nějak prokázat, když mi jinak nic není a protilátky asi budu mít už od minule? Nechce se mi brát 3 týdny ATB "jen pro jistotu".
Zkonzultuju to samozřejmě s praktickou lékařkou (má dovolenou, k zastupující jsem se dnes nedovolala), ale napadá Vás něco, máte nějakou znalost/zkušenost? Dělá se nějaký flek i při nákaze klíštěte encefalitidou (jsem očkovaná zatím 2 dávky, letos) nebo to může být ještě něco jiného?
libik 142094
28.3.2021 10:28:54
Já teda nevím, ale když doktor něco předepíše, počítám, že ví co dělá~d~
Jana a Petra 47153
28.3.2021 10:21:59
To si myslím, že není pravda. Některé zdroje udávají, že z lumbální punkce se zachytí jen cca 20% případů boreliozy.
Lavi 32665
28.3.2021 10:08:18
Myslím, že borelioza se pozná na 100% pouze z likvoru - mozkomíšního moku(lumbální punkce). Tím by se třeba i vyloučila RS. Z krve to je nejisté. Na tvém místě bych ATB rozhodně brala. Přeji brzké uzdravení~;((
Jana a Petra 47153
27.3.2021 10:13:27
Erythema migrans je jasným příznakem boreliozy. Ale uvádí se, že asi polovina pacientů s boreliozou ho vůbec nemá. Já ho také neměla.
Jája a spol. 71011
26.3.2021 23:12:28
a ten já právě neměla, ani teď,ani dřív.
Jája a spol. 71011
26.3.2021 23:11:38
magrato,dcerky je mi líto.Doufám,že si s tím její imunita do budoucna poradí.
U mne se jednápravděpodobně o chronickou fázi, IgM se tváří jako časná fáze, leveskutečnostiu boreliozy může jít o změnu povrchu borelií a tělo reaguje zvýšením IgM jakoby byl infekce čerstvá, takže ATB určitěbudu brát, otázka je, zda pomohou.
Každopádně dík za reakci.
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 3804  [Dalších 3774 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.