| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Klíšťata

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 190] Názory 191200 z 3804  [Dalších 3604 >>]
Pam-pela 97353
19.4.2018 0:21:19
Mám s boreliózou taky osobní zkušenost, byť ne na úplně sobě, ale velmi blízkou.
Určitě budí respekt.

Myslím si, že bychom teoreticky každý mohli počítat s tím, že v nás žije, že jsme prostě s nákazou přišli do styku...že ji imunitní systém zničil, nebo odhalil a uložila se někam do tkání.
Mám kolem sebe lidi, kteří se zřejmě nakazili (byť bez viditelných symptomů) před lety...a borelie "spí"..."vzbudí se" v okamžiku, kdy se dostaneme do nějakého krizového módu, a zaútočí. Většinou jsou to různé nespecifické bolesti - klouby, páteř, bolesti svalů, nervozita, nespavost...často to lékaři přisuzují hormonům - přechodu atd...
Tohle není úplně z mé hlavy.
Takhle laicky jsem si to ale i já "myslela"...tak jsem to viděla u lidí.

Anebo - vznikne autoimunitní odezva, která napadne jiný orgán...tak je to třeba u dcerky mojí kamarádky, kterou její doktor "léčil" třídenními ATB, měla klasický flek, ochrnutý lícní nerv, přesto nasadil jen třídenní ATB a povolil odjezd k moři do Řecka. Teď má holčička autoimunitní zánět ŠŽ.

Je třeba na to myslet, pokud tyhle problémy s klouby, srdcem nebo nervovou soustavou nastanou, a nenechat se uchlácholit tím, že testy boreliózu neprokázaly...pak tihle lidi, co jim výrazně a dlouhodobě není dobře, ale "lékařsky" jsou v pořádku, často končí v péči psychiatrů (protože vám nic není a je to psychosomatika)...slýchám to dost často.

Pam-pela 97353
18.4.2018 23:34:08
Naše známá revmatoložka se tak bála boreliózy, že každé podezření u svých dětí přeléčila ATB.
Dnes jako už důchodová paní se přiklání k názoru, že pokud je všechno OK, člověk se jeví dobře, nemá vůbec žádné příznaky (ani únavu, teplotu, nestěžuje si na nic) a jeho imunita je v té doby úplně OK, jen sleduje...a hlídá.
Průšvih je podle ní spíš v tom, že případně: testy jsou moc brzké, ještě se neutvořily protilátky, anebo testy jsou ne zcela průkazné...takže je to stejně taková sázka do loterie.

A nedávno jsem hovořila s dalším starším doktorem, co se boreliózou zabývá už před 20 let, říkal, že promořenost mezi lidmi je podle něj kolem 80%...ale že to většinou imunitní systém zvládá...v opačném případě (pokud už příznaky jsou) navrhuje dlouhodobou léčbu ATB.

V tomhle případě bych já osobně vyčkala, dítě nezatěžovala fyzickou ani psychickou zátěží, případně hodila něco na včasnou stimulaci imunity...a neděsila se dopředu.
I tento doktor tvrdí, že boreliózu přenáší i jiný savý hmyz, teda bychm se měli asi děsit každého kousnutí...
Blbý je, když začnou bolet klouby, záda, je velká únava, zvýšená teplota, atd...tak bych hodně zpozorněla.
wer 81075
18.4.2018 23:18:07
Syn dostal antibiotika včas, díky lékařce, která neváhala. Jen záhadný flíček, zvýšená teplota, únava. Borelie z krve zmizely za tři roky.
Tak jsem ráda, že jsem nepodlehla hysterickým radám mamky, kamarádky.... antibiotika né .
ehm 145751
18.4.2018 23:10:10
Jak aktuální je tato informace? Já jsem se ze strany lékařů vždy setkala s odmítnutím preventivního podání antibiotik a to jsem boreliozu prodělala opakovaně, dítě skončilo s neuroboreliozou v nemocnici a díky vleklým starším problémům spojovaným s prodělanou boreliózou jsem byla i v poradně na Bulovce.
ehm 145751
18.4.2018 23:01:50
Ne, testy jsou komerční záležitost. Borélie se přenesou až po určité době od přisátí, tj. nakažené klíště se nerovná nakažené dítě. Nerozporuji ale samotné testování, já sama jsem několikrát testovala z důvodu možného přehlédnutí příznaků a negativní zkušenosti s boreliózou.
ehm 145751
18.4.2018 22:55:24
Řešila jsem to samé, dětská navrhovala pouze sledovat, já jsem ale požádala o pozdější testy, které byly naštěstí negativní. Původně jsem šla rovněž s myšlenkou okamžitých antibiotik, ale dala jsem na argumenty lékařky. Klíště jsem vytáhla brzo a pro dítě by to byla první antibiotika v životě. S boreliózou mám bohužel zkušenosti bohaté a po každé to byla léčba na 3 týdny.
Hrochy 89299
18.4.2018 20:27:46
Řešila jsem to samé loni v létě u 3-letého syna. Na pohotovosti a hygieně radili vyčkat, naše dětská se klonila k podání jednorázových ATB, že u svého dítěte se ve stejné situaci po konzultaci na infekčním na Bulovce rozhodla taky tak.Takže syn dostal ATB (nepamatuju si název, bral to tři dny, pak týden pauza a znovu tři dny.

magrata1 95172
18.4.2018 19:58:54
Jít na krev za x týdnů je asi blbost. Nevím, jestli se v laboratorním vyšetření něco za 12 let změnilo, ale já jsem měla příznaky (erythema migrans mimo jiné), přesto laboratoři trvalo myslím 2 týdny, než krev vyhodnotila. Naštěstí doktor nečekal na výsledky z laboratoře a ATB mi nasadil ihned. Ta svině mi zasáhla mozek a vygumovala krátkodobou paměť, takže jsem byla totálně mimo a neudržela jsem informace ani 2 minuty. Měla jsem z toho deprese, únavový syndrom asi 3 roky, přestože po přeléčení mi borelie téměř vymizely a za tu dobu se hodnoty nezhoršily.
Lada5 67815
18.4.2018 19:07:52
Bylo prokázáno, že jednorazove podání doxycyklinu zabrání rozvoji borreliosy nejspolehlivěji, poda- li se ihned po odstranění klíštěte. Později se účinnost výrazně snizuje. Pri podání za více než 2 dny je ochranný efekt nulový. U jiných antibiotik ochranný účinek jednorázového podání nebyl prokazan. Doxycyklin se nesmí dávat dětem mladším 8 let.
Je nutno také počítat s rizikem, že jednorázovým podáním antibiotika, zejména poda-li se později, se můžou potlačit časně příznaky nemoci (kožní forma) a ta se potom projeví až později v závažnější formě.
[<<Předchozích 190] Názory 191200 z 3804  [Dalších 3604 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.