Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Pam-pela | 97353 |
19.4.2018 0:21:19
Mám s boreliózou taky osobní zkušenost, byť ne na úplně sobě, ale velmi blízkou.
Určitě budí respekt. Myslím si, že bychom teoreticky každý mohli počítat s tím, že v nás žije, že jsme prostě s nákazou přišli do styku...že ji imunitní systém zničil, nebo odhalil a uložila se někam do tkání. Mám kolem sebe lidi, kteří se zřejmě nakazili (byť bez viditelných symptomů) před lety...a borelie "spí"..."vzbudí se" v okamžiku, kdy se dostaneme do nějakého krizového módu, a zaútočí. Většinou jsou to různé nespecifické bolesti - klouby, páteř, bolesti svalů, nervozita, nespavost...často to lékaři přisuzují hormonům - přechodu atd... Tohle není úplně z mé hlavy. Takhle laicky jsem si to ale i já "myslela"...tak jsem to viděla u lidí. Anebo - vznikne autoimunitní odezva, která napadne jiný orgán...tak je to třeba u dcerky mojí kamarádky, kterou její doktor "léčil" třídenními ATB, měla klasický flek, ochrnutý lícní nerv, přesto nasadil jen třídenní ATB a povolil odjezd k moři do Řecka. Teď má holčička autoimunitní zánět ŠŽ. Je třeba na to myslet, pokud tyhle problémy s klouby, srdcem nebo nervovou soustavou nastanou, a nenechat se uchlácholit tím, že testy boreliózu neprokázaly...pak tihle lidi, co jim výrazně a dlouhodobě není dobře, ale "lékařsky" jsou v pořádku, často končí v péči psychiatrů (protože vám nic není a je to psychosomatika)...slýchám to dost často. |
Pam-pela | 97353 |
18.4.2018 23:34:08
Naše známá revmatoložka se tak bála boreliózy, že každé podezření u svých dětí přeléčila ATB.
Dnes jako už důchodová paní se přiklání k názoru, že pokud je všechno OK, člověk se jeví dobře, nemá vůbec žádné příznaky (ani únavu, teplotu, nestěžuje si na nic) a jeho imunita je v té doby úplně OK, jen sleduje...a hlídá. Průšvih je podle ní spíš v tom, že případně: testy jsou moc brzké, ještě se neutvořily protilátky, anebo testy jsou ne zcela průkazné...takže je to stejně taková sázka do loterie. A nedávno jsem hovořila s dalším starším doktorem, co se boreliózou zabývá už před 20 let, říkal, že promořenost mezi lidmi je podle něj kolem 80%...ale že to většinou imunitní systém zvládá...v opačném případě (pokud už příznaky jsou) navrhuje dlouhodobou léčbu ATB. V tomhle případě bych já osobně vyčkala, dítě nezatěžovala fyzickou ani psychickou zátěží, případně hodila něco na včasnou stimulaci imunity...a neděsila se dopředu. I tento doktor tvrdí, že boreliózu přenáší i jiný savý hmyz, teda bychm se měli asi děsit každého kousnutí... Blbý je, když začnou bolet klouby, záda, je velká únava, zvýšená teplota, atd...tak bych hodně zpozorněla. |
wer | 81075 |
18.4.2018 23:18:07
Syn dostal antibiotika včas, díky lékařce, která neváhala. Jen záhadný flíček, zvýšená teplota, únava. Borelie z krve zmizely za tři roky.
Tak jsem ráda, že jsem nepodlehla hysterickým radám mamky, kamarádky.... antibiotika né . |
ehm | 145751 |
18.4.2018 23:10:10
Jak aktuální je tato informace? Já jsem se ze strany lékařů vždy setkala s odmítnutím preventivního podání antibiotik a to jsem boreliozu prodělala opakovaně, dítě skončilo s neuroboreliozou v nemocnici a díky vleklým starším problémům spojovaným s prodělanou boreliózou jsem byla i v poradně na Bulovce.
|
ehm | 145751 |
18.4.2018 23:01:50
Ne, testy jsou komerční záležitost. Borélie se přenesou až po určité době od přisátí, tj. nakažené klíště se nerovná nakažené dítě. Nerozporuji ale samotné testování, já sama jsem několikrát testovala z důvodu možného přehlédnutí příznaků a negativní zkušenosti s boreliózou.
|
ehm | 145751 |
18.4.2018 22:55:24
Řešila jsem to samé, dětská navrhovala pouze sledovat, já jsem ale požádala o pozdější testy, které byly naštěstí negativní. Původně jsem šla rovněž s myšlenkou okamžitých antibiotik, ale dala jsem na argumenty lékařky. Klíště jsem vytáhla brzo a pro dítě by to byla první antibiotika v životě. S boreliózou mám bohužel zkušenosti bohaté a po každé to byla léčba na 3 týdny.
|
Hrochy | 89299 |
18.4.2018 20:27:46
Řešila jsem to samé loni v létě u 3-letého syna. Na pohotovosti a hygieně radili vyčkat, naše dětská se klonila k podání jednorázových ATB, že u svého dítěte se ve stejné situaci po konzultaci na infekčním na Bulovce rozhodla taky tak.Takže syn dostal ATB (nepamatuju si název, bral to tři dny, pak týden pauza a znovu tři dny.
|
magrata1 | 95172 |
18.4.2018 19:58:54
Jít na krev za x týdnů je asi blbost. Nevím, jestli se v laboratorním vyšetření něco za 12 let změnilo, ale já jsem měla příznaky (erythema migrans mimo jiné), přesto laboratoři trvalo myslím 2 týdny, než krev vyhodnotila. Naštěstí doktor nečekal na výsledky z laboratoře a ATB mi nasadil ihned. Ta svině mi zasáhla mozek a vygumovala krátkodobou paměť, takže jsem byla totálně mimo a neudržela jsem informace ani 2 minuty. Měla jsem z toho deprese, únavový syndrom asi 3 roky, přestože po přeléčení mi borelie téměř vymizely a za tu dobu se hodnoty nezhoršily.
|
Lada5 | 67815 |
18.4.2018 19:07:52
Bylo prokázáno, že jednorazove podání doxycyklinu zabrání rozvoji borreliosy nejspolehlivěji, poda- li se ihned po odstranění klíštěte. Později se účinnost výrazně snizuje. Pri podání za více než 2 dny je ochranný efekt nulový. U jiných antibiotik ochranný účinek jednorázového podání nebyl prokazan. Doxycyklin se nesmí dávat dětem mladším 8 let.
Je nutno také počítat s rizikem, že jednorázovým podáním antibiotika, zejména poda-li se později, se můžou potlačit časně příznaky nemoci (kožní forma) a ta se potom projeví až později v závažnější formě. |
domenica | 50201 |
18.4.2018 18:39:18
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.