| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Děti a sport

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 270] Názory 271280 z 5955  [Dalších 5675 >>]
Federika 14090
6.6.2021 17:13:15
Je to pohyb.
Ale dneska se tenhle druh pohybu u dětí vyskytuje straaašně málo, dokonce často ani na těch vesnicích ne. Ještě u malých dětí, občas, u větších už téměř vůbec.
Monty 129940
6.6.2021 17:10:18
Kat,
bingo, to je přesně ono. My v pravěku jsme to tak dělávali, skákali jsme venku panáka, gumu, hráli na schovku, na zloděje a policajty, na honěnou, prolejzali jsme ty zmiňovaný "starý baráky" a staveniště paneláků, chodili jsme do lesa, k potoku (bydlela jsem na kraji města, v podstatě na vsi, kterou připojili sídlištěm k městu), v zimě jsme chodili sáňkovat, bruslit, koulovat se a blbnout ve sněhu. Tlustých dětí bylo naprosté minimum, a ty se posílaly do ozdravoven. Oplácaný holky jsme byly ve třídě o 30+ dětech max. tři, já byla bohužel jedna z nich, ale toho přirozenýho pohybu jsem se účastnila s ostatními každej den.
Tohle všechno už najednou není pohyb, což je trend, kterej se mi hrubě nelíbí.
K_at 121378
6.6.2021 16:53:19
Přirozený pohyb je samozřejmě chůze. U dětí je to jejich spontánní pohybová aktivita. Tedy jejich blbnutí venku. Honička, schovka, míč, guma, lítání jen tak pro zábavu. Protože je to baví. Protože kamarádi. Protože sranda.
Monty 129940
6.6.2021 16:38:34
Libiku,
jinými slovy, nic jako přirozený pohyb neexistuje. Buď je to organizovaný sport nebo válení se na kanapi.
Tak trochu mi to připomíná debatu o tlustých/štíhlých holkách, ale v té jsi teda stála na opačné straně barikády. ~;)
libik 142094
6.6.2021 16:03:37
No já právě nic, ale vy furt, že je lepší než dát dítě na nějaký sport.~d~
TaJ 81121
6.6.2021 15:31:36
Monam, to je přesně ono, u nás tady bydlí okolo jen pár dětí, se kterými by syn mohl chodit ven, ale ta prvé to jsou holky a on jediný kluk, takže toho moc společného nemají a právě spolu chodili ven naposled ve skolkovem věku, pak jsme šli do školy, tak už škola, družina, kroužky a všichni se vraceli pomalu když syn šel spát 😉, on byl celé odpoledne na zahradě, nebo někde s námi venku a když jsme šli domu dělat večeři, tak se ti ostatní teprve vraceli že školy a tréninků.
Federika 14090
6.6.2021 15:08:01
Já chodím s dcerou na fyzioterapii pravidelně, musím. Proklepávají ji fakt důkladně. Sportu se věnuje intenzívně od těch 5 let, tomu "nezdravýmu":-)a kromě toho,že občas bývá různě potlučená, modřiny, boule,monokl~:-D , tak žádný problém nemá.
V okamžiku, kdy bych musela řešit nějaká záda, kolena, kotníky bych určitě zpozorněla a řešila.
Len 108740
6.6.2021 15:03:03
Jitys, ja bohuzel dopad sportu vidim na manzelovi, artroza vsude. Toho teda rodice davali na sport, aby se ho zbavili (ADHD extremne narocne dite). Hral v podstate na profi urovni v pozdni puberte a v armade, cricket a rugby. Ale z cricketu to maji i ti, co hraji opravdu jen o vikendech s partou, nejhur samozrejme nadhazovaci, ale i ti v poli chytajici cricketak letici nejakych 50 mph, jsou to proste narazy.

My doma jen chodime, starsi jezdi na kole, mame psy, mladsi dite ma ze skoly domu tri kilometry. Nadvahou ani nedostatkem osvaleni deticky netrpi, nastesti.
Monty 129940
6.6.2021 14:58:56
Libiku,
a čo vy si, Kefalín, predstavujetě pod takým pojmom "přirozený pohyb"? ~d~
Federika 14090
6.6.2021 14:54:05
Jitys,
asi jo. Ale naše fyzioterapeutka říká, že rozhodně daleko větší podíl dětí s problémy má z řad nesportujících. Zrovna teď to platí dvojnásob, spousta dětí se fakt spíš válela.
[<<Předchozích 270] Názory 271280 z 5955  [Dalších 5675 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.