| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Děti a sport

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 250] Názory 251260 z 5955  [Dalších 5695 >>]
Půlka psa 24064
6.6.2021 20:11:41
"když je dobrý rok, lze přirozený neorganizovaný pohyb provozovat od dubna do září"

Ono to záleží i na lokalitě. Řekla bych, že na venkově se kolo nebo skate dá skoro celoročně, pokud neleží sníh nebo vyloženě nelije. No a při sněhu se dá bobovat a někdy při mrazu lze i bruslit. Ve městě jsem ten pocit neměla, ale mimo město mi přijde, že je že ta sezóna na pohyb delší. Vlastně jen při setrvalém dešti nejde fakt prakticky nic.
monam 158013
6.6.2021 20:02:44
Libiku, když je dobrý rok, lze přirozený neorganizovaný pohyb provozovat od dubna do září. Tedy polovinu roku. Pokud je to v mých silách, udělám dost proto, aby můj ještě ani ne školní parkourista trénoval salta na asfaltu, o což se pokusil zrovna dnes. Já naštěstí neuvládla ani hvězdu, takže mě v dětství hrozila nebezpečí spíše jiného druhu. Blbli jsme hodně, vyváděli nebezpečné kousky, ale nikoho, kdo by ovládal salta a přemety jsme na základce neměli, ani nikoho, kdo by měl doma trampolínu nebo bazén. Skaty byly v začátcích, bruslit na ledě uměl pořádně málokdo, jeden spolužák hrál myslím hokej. Chci tím říct, že dnešní děti mají dost často dovednosti, které jim mohou způsobit značnou újmu, v jejich přirozeném pohybu.
libik 142094
6.6.2021 19:39:25
Monam, vyrostla jsem jako vesnické sportovně neorganizované dítě a pravda, dalo by se říct, že jsem zažila i něco jako přirozený pohyb, bylo to ale limitováno počasím . Pohyb navíc tvořila maximálně 1/3 konání, samotná Monty tady moc hezky vzpomínala na to, jak si hrály s dětmi na negativní postavy . Navíc to bylo hodně o držku. To že Hana (Mornštajnová) přežila epidemii tyfu díky tomu, že se věnovala přeskakování ledových ker , za což ji maminka nedala infikovaný žloutkový věneček, je průměrně nebezpečná historka, vzpomenu-li na to, co jsem vyváděla já (poměrně nešikovná a klidná holčička)~:-D
Monika 123907
6.6.2021 19:24:11
Půlko, tak některým aktivitám se věnují spíš malé děti, jiným velké a bude se to určitě lišit podle regionů i mikroregionů. Co mám zkušenosti z města i vesnice, tak děti začnou mít tendence se neorganizovaně scházet k nějakým aktivitám (bez rodičů) tak kolem té čtvrté, páté třídy, potom ovšem přijde druhý stupeň a zlom - dojíždění do škol, delší škola, někdo se doma víc učí ~;), plus nějaké ty organizované aktivity a "volná zábava" celkem končí. Potom se to asi někde trochu rozjede znovu, když mnozí puberťáci začnou organizovanou zábavu opouštět ... Akorát potom zase může hrozit, že ta neorganizovaná zábava bude poněkud "závadová" (viz 77kráska a ty rvačky dětí, co jsem už zapomněla, jak se jim má správně říkat - ale pohyb to taky trochu je ~;))
monam 158013
6.6.2021 19:19:49
monty, já bych teda svým dvěma malým parkuristům nedovolila neorganizovaně provozovat cokoli zavánějícího tímto sportem. To je asi podle věku, v 15 se mě ptát nebudou.
Půlka psa 24064
6.6.2021 19:17:25
Sportování sebou nese náklady, i když ti nikdo kroužek neorganizuje. Spíš víc, když to máš po vlastní ose.

Každopádně zrovna v parkourovém období jsem byla za nějakou organizaci a bezpečnostní opatření docela ráda. Kromě módního parkouru bezkoňského, který dělával syn, máme u potomstva ještě období neorganizovaného koňského parkouru a tam se prostě jen modlím, aby to dobře dopadlo a jinak nenadělám nic.
libik 142094
6.6.2021 19:11:48
Půlko, oranizovaným sportem rozumím to, že ho pořádá nějaká organizace, komu to platíte, když není komu?~5~
Půlka psa 24064
6.6.2021 19:09:28
Tak organizovaný sport u nás nemá ani jedno ze tří děti. Placený teda naneštěstí ano. Dokonce bych řekla, že čím míň je organizovaný, tím víc za to platíme.:-) Zrovna ten parkour teda měl kluk organizovaný, ale nějak ho to po dvou nebo třech letech pustilo.
libik 142094
6.6.2021 19:08:59
Monty a ty bys jako matička podporovala u prvostupňového dítěte neorganizovaný parkour? No to jsi tedy fatalistka. Znám parkourového chlapečka, to, že jde po zábradlí mostu vysokého 10 m, je to nejmenší~;) , ovšem je mu 19, takže jeho maminka má smůlu.

To já bych tedy brala spíš tu gymnastiku v 5.
Monty 129940
6.6.2021 19:03:55
Půlko,
v mém okolí ještě celkem hodně dětí dělá ten parkour, to ale asi taky není pohyb, když to není organizovaný a placený. ~;)
Takže klasicky střet dvou světů, jak jinak, na Rodině.
[<<Předchozích 250] Názory 251260 z 5955  [Dalších 5695 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.