| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : září 2013

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 810  [Dalších 780 >>]
Leňucha 20633
22.10.2013 23:20:50
Ahoj maminy ~3~
tak se také konečně ozývám a oznamuji, že mě můj šestý smyl opět nezklamal a růžové oblečky mají u nás uplatnění ~;) 20.9. v 9 ráno přišla na svět prdelínka Karinka, 3400g a 50cm. Porod nádhera, stejně jako Renda jsem si myslela že třetí škytnu prdnu a bude to ... a ono houby, nejhorší ze všech ~n~ Po mém posledním příspěvku tady o jakési hlen. zátce mi fakt v noci trošku prdla voda, hned kontrakce po 5 minutách, to začalo v 5, v 6 jsem dojela do porodky, v 7 jsem šla na sál už s tlačením a tam se to seklo, a 2 hodiny jsem tlačila a tlačila, malá se nechtěla dotočit a ani jít ven ~a~ nakonec mi skákali na břicho až jsem měla modřiny a až v 9 se zadařilo. Krasavice si totiž nechala přitisklou ruku na čele a s heslem bože kam to zase lezu se vydala na cestu, takže kvůli tomu se nemohla dotočit, šoupat dále a šití pak taky stálo za to ~n~~n~~n~ , ze předu dozadu.....nechápu proč to nechali na přírodě a nenastřihli mě ~a~ Takže jsem ještě 14 dní po porodu nemohla normálně na wc... taky se mi rozjel zánět dělohy a močáku, musela jsem už brát ATB, no užívám si. Ale aspoň malá je hodná, zatím nejhodnější ze všech, papá, spinká, občas se tedy také kroutí a kňučí ale ujde to. Začala jsem dávat Baby Calm a už vyfásla dudlík, protože jí mám furt u prsa, v noci kojím každou hodinu ~8~~d~

Jinak všem ostatním také moc gratuluji k miminkům ~x~~x~~x~ tak jsme to všechny zvládly! A až bude časík, snad né až půjdeme do školy ~;) vložím tabulku a fotky ~:-D
Renda-Verča 05,Kája 07,Luca13 3160
15.10.2013 8:09:39
to byla výhoda těch velkých otoků, říkali že jsem měla zase velkou placentu a hrozně moc plodovky tak to vždycky rychle mizí. No jo ale už se to zastavilo tak teď musim dát bacha protože u kojení vždycky tloustnu. Sice se snažim jíst normálně zdravě ale stejně mam tendenci ujíždět na sladkym a sem tam něco zblajznu a mě k tloustnutí bohužel stačí malinko.

Ty mléčný výrobky jsem zatim jen omezila, ale asi se zkusim na to vybodnout a uvidím jestli se to nezhorší. Lucinka umí křičet čím dál tím silněji tak síly má asi dost. Zítra jdem na převážení tak aspoň uvidím.
Včera už jsem musela vyřadit pár kusů oblečení tak alespoň je měla 1x na sobě
donjamimonja 107675
14.10.2013 11:59:38
Ahojky Rendo,

Já měsíc zkoušela vysadit mléčný výrobky s mladší dcerou kvůli kolice, ale nezabralo to, jen to bylo dost náročný pro mě, tak to nějak zvládni! ~;(( My našrěstí žádný problémy s kojením nemáme a doufám, že to tak zůstane. Jedině když malou bolí bříško, tak se u prsa kroutí a moc se nenapije, ale většinou to dožene u dalšího kojení. uŽ Jsme dlouho nevážili, jdeme k dr zítra, tak jsem zvědavá, jak přibírá.

Tak to jsi dobrá, že už máš 15 kilo dole. Já nechala v porodnici 10 a 10 mám pořád na sobě~a~~n~...zatím mi kojením nešlo dolu ani deko...je to hlavně asi tím, že mám pořád hrozný hlad a chutě a dost s tím bojuju...alespon jsem omezila čokoládu, do minulého týdne jsem snědla skoro celou denně, takže je jasný, že takhle bych nic nehubla, ale naopak..~a~

Tak pěkný den a snad už ti mrňousek přibír!~3~
Renda-Verča 05,Kája 07,Luca13 3160
13.10.2013 20:32:52
Ahojky,
doma je blaze jen ten hukot se 3 dětmi je občas veselej ~:-D
Malá mi teď vůbec nepřibírala, ještě 100g shodila tak dělám možný i nemožný. Všimla jsem si, že vlastně stále jen kadí, dost vodnatý i s hlenama tak jsem vysadila mléčný výrobky jestli to není tím.
Konečně splaskávám takže 15kilo v luftě, zůstaly navíc 3 kilča od otěhotnění tak to nění taková hrůza.
Malá má nakonec reflux taky tak jsem se radovala moc brzy, ještě že mám po holkách dost oblečení :o)
donjamimonja 107675
11.10.2013 8:13:06
Ahoj holky!

Tak jak se s miminkama máte? My docela dobře, malá v noci hezky spinká, jen se tak 1 až 2 krát budí na kojení...to pak už spinká se mnou v posteli, bojím se, že bych jí přenášením zpět do postýlky probudila, tak spí zatím se mnou.

Rendo já prsa neměla nijak bolestivě nateklá, spíš mě první týden hodně bolely bradavky, ale ted už si zvykly, tak je to dobrý. Tak snad už jsi taky v pohodě.

Jediný, co nás trápí, je Valinky bříško. Pořád strašně tlačí a rudne...kolikový pláč zatím ne a doufám, že to ani nepříde,ale půl noci proheká a kroutí se, při tom ale spinká...no já se hlídám v jídle, ale nějakej výraznej efekt to nemá...taky dávám probiotika a když nemůže v klidu usnout, dám i Sab simlpex, to jí trochu zklidní~n~...

tak se mějte krásně~3~
Renda-Verča 05,Kája 07,Luca13 3160
1.10.2013 8:58:00
Ahojky,
no jo, násilim jde nakonec všechno :O( ale hlavně, že je Lucinka v pořádku. Ta moje první měla ještě půl roku na hlavě dva velký hematomy, pak měla různý záchvaty který naštěstí mizí až teď, je dysfatik a nikdo mi nevymluví že to nebylo tím těžkým porodem. Takže když jsem viděla že Lucka má hlavu jak melounek, fakt jsem zajásala. Tohle se za pár týdnů zahojí ale když se pak z toho mimčo dostává pár let tak je proti tomu jen ten porod houby.

Zrovna ´řeším kojení, prsa pořád k prasknutí, jeden dvorec mám už 4dny oteklý takže se na něj malá blbě přisává a ne a ne splasknout. Chladit nepomáhá. Nemáte s tím některá nějakou zkušenost?

Zatím to pytlíkujem tak že hodně odstříkám a po kojení to ještě dám z lahvičky.
Ode mně se vždycky hodně nadřou a vypijí málo. Tak přemýšlím jestli to touhle metodou nebudu dělat pořád. Kolik dní jste měly prsa tak příšerně nateklá?

Teď si nevzpomenu ale jak jsme řešily s někým ty ragády tak jsem objevila malej zázrak, v porodnici mi top doporučila jedna sestra. Sehnala jsem to dole v Krči jak je laktační liga. Jmenuje se to hydrogel od Medely. Je to taková gelová placka, přilepí se to na bradavku na 24hod (jde to mezi kojením odlepovat) a fakt to parádně hojí, je to poprvé co ragády nemám.
donjamimonja 107675
1.10.2013 8:07:11
Ty jo, Rendo, tak to sis"" pořádně užila, tak to je mi líto! To jsem ani netušila, že jde rodit na 7 cm! Tak hlavně že to máte za sebou a obě jste tak nějak v pořádku! Mě malá v porodnici taky dost plakala a teď doma je hodná, myslím, že za celý den nenapláče ani hodinku, spíš jen knourne, když se probudí, nebo i jen otevře očíčka a spokojeně kouká...ale asi jí trochu trápí bříško, kolikový pláče zatím ještě naštěstí nejsou, ale dost tlačí, rudne a kroutí se a kolikrát se vůbec nemůže přisát k prsu...snad se jí to moc nerozjede, koliky jsme si pěkně užili se starší dcerkou a byl to masakr...
Renda-Verča 05,Kája 07,Luca13 3160
30.9.2013 11:54:06
ahoj, koukám že už jsou všechna mimika venku tak posílám všem velkou gratulaci a přeju spokojená miminka :o)

U nás to bylo nakonec takhle.
Tak třetí porod byl zatím ten nejhorší. Nemohli mi rupnout vodu takže vyvolávali tim prostaglandinem a nic horšího jsem v životě nezažila, myslim, že mě bylo slyšet až kilometr daleko :o)
Malá ještě šla ven už při 7cm ale že by šili čípek tak o tom nevim takže jak dopadl ten uvidim asi až po 6ti nedělí.
Trhat se to začlo k zadku tak mam nástřih tentokrát ne do boku ale až na konečnik, myslim že tam utahoval asi 15 stehů. Nechci to zakřiknout ale zatim se to snad hojí dobře.
Epidurál dr. povolil a ten se hodně cuká. Byla jsem furt na 3cm i po 10ti hodinách kontraktí po 2 minutách jenže pak najednou šla ven moc brzo
Měla jsem stejně mezi kontrakcema tak 20sekund na nadechnutí takže by ho neměli kdy napíchnout. Prej už stáli ve dveřích a i blbá injekce proti bolesti mi došla jak naschvál 45minut před porodem a další mi už dát hned nemohli.
Mám teda tentokrát štěstí, že jak mám rozestup kostí tak jsem na to vyžebrala prášky proti bolesti co miminu nevadí a ty mě dost zachraňujou, i nástřih i ostatní je trochu utlumený.

Lucinka má teda zlomenou klíční kost ale hlava je v pohodě tak jsem mnohem klidnější, glykémii měla taky v normě a žloutenku má jen slabou. V porodnici řádila, to jsem spala v noci max hodinu ale co jsem doma tak dobrý. Zabral dudlík.
Na kojení je šikovná, dudlik bez problémů a dokonce neměla vůbec problém ani s lahvičkou když jí dávám odstříkaný mléko. Ani nemá reflux jako holky takže já si docela lebedim jaká je to paráda. Jen ty megaprsa už by se mohly zklidnit.
donjamimonja 107675
30.9.2013 8:27:44
Rendo, Kačule, moooc gratuluju k miminkům!~;((~;((~;((
Renda-Verča 05,Kája 07,Luca13 3160
29.9.2013 16:09:49
ahoj,
Tak Lucinka se nakonec narodila 25.9. Měla 50cm a bez pár gramů 4kila. Jdu nejdříve dočítat. Je tu ještě někdo kdo neporodil?
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 810  [Dalších 780 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.