| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : červen 2007

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 300] Názory 301310 z 376  [Dalších 66 >>]
Pitrs 28898

Re: Co s ním?

26.6.2008 22:48:08
Martino - hele nebudeš s Matýskem chodit do Yamahy? my v září začínáme se Sofií - pondělí v 9hodin :-) a Sabča stále ve středu ale na 9,30hod.... :-)
Pitrs 28898

Re: Co s ním?

26.6.2008 22:31:08
Kvítečku - já se jen culím - bát se vysavače - to moje holky ani nemůžou (chudák malý....)- jídelní židlu jim musím vysát po každém jídle - neb se Sofie už tak měsíc živí sama .... jsem asi drsná matka nebo co, ale od té doby co zjistila na co má ruce se holt musí učit jídlo do pusiny dopravit sama - to je samo, že jí pomáhám, ale až za chvíli - prostě ji posadím dám jídlo jí i Sabince a jdu pryč.... nebo si usednu ke svému talíři a jíme všechny 3 dohromady to je pak baví nejvíc- kdesi jsem dokonce četla, že když dítě nechce jíst je to občas tím že je na jídlo samo - že se má večeřet dohromady - to samé s obědem -pokud je večer doma manžel tak mají všichni členové rodiny sedět u stolu (dítě v židli) a začít večeřet spolu... musím říct že se to snažíme dodržovat a je to fajn.... (vždyť i v chůvě v akci to vlastně bylo....)
no a pečivo jíme spolehlivě - rohlík v obchodě do kočárku si vyloženě vyječí obě dvě :-) a už hooodně dlouho - u první dcery jsem měla problém s nejezením - zkubla mi pak i kilo - což byl při její váze problém - pak to docela dohnala .... ale prostě jsem děsně chtěla dodržovat všechny zásady zdravé výživy a děcko mi nejedlo a jen se chtělo kojit - což v 9.ti měsících prostě už nešlo - jen kojení prostě nestačilo -vše odmítala... takže jsem zjistila, že všeho s mírou a je to... máme po problému - dostane kokino, ale až po obědě a tak... takže už je to o.k. (i když nejí to a tohle a tamto... prostě jí jen omezené množství druhu jídel a toještě musí být upraveny dle jejích požadavků... takže je to složitější, ale jaksi jsem si na to tak zvykla že v tom nevidím problém - takže o problému s jídlem fakt nemluvím .... chich...)

a co se týče mateřského centra - bez toho si neumím MD ani představit ... no určitě tam běž - dítě potřebuje kolektiv - uvidíš ty změny
Kvitecek1978 70529

Re: Co s ním?

26.6.2008 22:20:28
..taky si říkám, že to bude i tím vedrem. U nás se to teda všechno přihnalo po dosažení prvního roku, no tak snad to budem mít brzy za sebou. Jen si říkám, že ještě nic pořádně neochutnal a už už nechce jíst. Pečivo taky nechce, jako by mu prostě nevonělo, nakrčí nos a uhne hlavou :-D, roš´ták jeden!

Jé, taky máte holky nějaké kuriozity doma? Náš Honzík se hrozně bojí vysavače! Leze okukovat vysavač do skříně, ale jak se vytáhne, uteče po čtyřech :-D

Jo, jaký máte názor na mateřská centra? nedaleko od nás je MC Čmelák, tak si říkám, že by asi potřeboval společnost, když tu nemáme nikoho věkově blízko.. Co myslíte?

(u nás je tohle www.mc.cmelak.cz)
Pitrs 28898

Re: Co s ním?

26.6.2008 21:00:28
chtěla jsem napsat že děti odmítají jídlo v určitých věkových intervalech - někdo dřív někdo později a taky jim možná moc nechutná v tom vedru :-) jsem to jaksi zhňácla dohromady což?

ahojky ~j~
Pitrs 28898

Re: Co s ním?

26.6.2008 20:59:20
ne ne - je to způsobené věkem - prostě je vedro a kdo by měl chut na jídlo, no ne? vy ho mamky máte? jako chut na horkou polévku? nebo maso s rýží a podobné? já teda ne... takže když jsou děsně děsné vedra - dávám ovoce takové a večer až je chladněji si dáme brambor s masíčkem a to jim pak chutná - za celej den :-) - no asi to není nejsprávnější, ale já v poledne taky ted v tom vedru nic moc nemusím - takže si vezmem jen např - rizotko - ale ne horké... nebo klidně jen ovoce - přesnídávku - jogurt a tak.... a večer něco zdlábnem :-)
;)
Píďa, Kubásek12/04 Anika5/07 12094

Re: Co s ním?

26.6.2008 16:55:24
Jo a naše popelnice, co se cpe neustále a čímkoliv mi taky začala dělat scény u oběda, to mi ted řekněte, čím to je? Že by tím, že už poznala sladký??
Píďa, Kubásek12/04 Anika5/07 12094

Re: Co s ním?

26.6.2008 16:50:27
Kvítečku ahóóój, co blázníš, mně teda podle popisu přijed Honzík úplně normální;o) Jo existujou hodný a klidný děti, ale co tak znám, většinou je to o přístupu té maminky, mně to co popisuješ přijde úplně normální, tobě, že hrozně zlobí. Moje sestra má miminko, co se probudí a ječí a ona tvrdí, jak je hodná, že když ji nic netrápí, tak prostě leží a kouká. Já měla doma úplně to samý, ale podle mě to bylo uječený děcko, který pořád něco trápilo:oDDD Všechno je o přístupu. Jo můj starší syn byl takovej zlatej hodnej chlapeček ale to on je doteď a vždycky když někde jsme, nebo je na hřišti je za andílka, jakýho ostatní v životě neviděli, on je děsnej flegmatik, ale takových ja fakt pomálu.
Tak to prostě ber, že je to malej klučina, kterej potřebuje zkoumat, objevovat, zjišťovat, učit se, každá věc je pro něj zajímavá, ještě se nenaučil na co je kosmetika a na co vařečky, musí to zjistit. Je prostě úúúúúplně normální. Dítě si samo začíná hrát až kolem dvou let, do té doby potřebuje tu mámu za zadkem, koneckonců na to tu mámu má a na to máš mateřskou dovolenou. Tak si to zkus užít, jednou budeš s láskou vzpomínat jakej byl roztomilej chlapeček a teď vymetá hospody...
rádí,Adélka3/02,Tomášek5/7 49086

Re: Co s ním?

26.6.2008 14:25:20
Kvítečku neboj to přejde, prostě se bojí.Tom když vidí mudru tak ječí jak siréna a to třeba jen stojí moc blízko.Prostě k doktorům se chodí vždy jen když jim něco je a něco jim dělá.A na kom jiným by měl být závislý když ne na tobe? Jsi přece jeho mamča! Tak z toho si fakt nic nedělej on z toho vyroste.
Kvitecek1978 70529

Re: Co s ním?

26.6.2008 12:38:58
Ahojky, tak výjimečně spíme touhle dobou. Doma mi neusne, na ruce už taky ne - jen v noci, sám to nějak ještě neumí, takže uspáváme venku procházkou v kočárku a občas jako dnes dospáváme doma zaparkovaní.. Holky, jsou vaše děti taky tak "uřvané"? My pokaždé u dětské dr. doslova řveme. Tuhle jsme byli na očním, protože nám dost slzí pravé očko při větru a na sluníčku, tam mu ale nic nedělali, jen si se mnou dr. povídala. Asi to bude neznámým prostředím a taky si myslím, že na mě a manželovi dost visí. Jsme s ním sami, tady kolem jsou buď miminka nebo velké děti a k našim jezdíme o víkendu, mám je dál. Lidičky, co zná, těch se nebojí. Když potkáme někoho venku, když jde za ruce, tak se za každým otáčí a šel by za ním, ať je to dítě nebo dospělý či nějaká babča.. Přitom když zajdu do práce za holkama, tak se bojí a brečí, je fakt, že tam se na něj všechny sesypou a to ho asi děsí. Snad je to jen další z těch různých období..
rádí,Adélka3/02,Tomášek5/7 49086

Re: Michalce vše nej !!!

26.6.2008 9:37:49
Ahojky!

Leni taky přejeme všechno nejlepší!!!!


Kvítečku co blbneš??!!???
To co píšeš je úplně normální a určitě nejsi divná nebo něco podobného.Tohle zná většina z nás.Já taky nedělám nic jiného než uklízím hračky, naběračky, teď už i rozbalené pytlíčky čaje, kafe atd.Když potřebuju něco udělat tak holt na druhou stranu Tomášek udělá bordel.To třeba u starší Adélky vůbec neznám.Nepomůže ani že dostane přes ruku prostě to jde dělat znova.A teď jim začíná vztekací období a potrvá pěknou dobu.Holt zkouška našich nervů.Už dostává i na zadek, někdy to zafunguje někdy ne.Začne ryčet, lehne si v kuchyni na zem, prostě ho chytne rapm, Nevšímám se ho a za chvilku je klid.
Tak držím pěstičky.A určitě to zvládneš neboj se.

A budeme rádi když se za námi ukážeš častěji, přijdeš na jiné myšlenky a neboj holky tady jsou hroooooooozně fajt a když má člověk depku tak úžasně pomohou.
[<<Předchozích 300] Názory 301310 z 376  [Dalších 66 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.